Трима руски олигарси, сред които и милиардерът Роман Абрамович, подадоха

...
Трима руски олигарси, сред които и милиардерът Роман Абрамович, подадоха
Коментари Харесай

Трима руски олигарси подадоха жалби в Европейския съд

Трима съветски олигарси, измежду които и милиардерът Роман Абрамович, подадоха тъжби в Съда на Европейски Съюз в Люксембург, с цел да бъдат анулирани глобите на Европейски Съюз против тях, признати след съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Те са глобени поради близостта си с Кремъл, което ги прави индиректно виновни за закононарушенията на съветската върхушка.

Другите двама тъжители са Пьотр Авен и Михаил Фридман. Европейските наказания съставляват заледяване на активи и възбрана за влизане в Европейски Съюз. Обсъжда се и конфискация на замразеното имущество - яхти, първокласни вили и жилища и прочие Над 1000 души попадат в черния лист на Европейски Съюз, основан през 2014 година след анексирането на Крим от Русия.

" Тези проблеми са от компетенцията на Общия съд на Европейски Съюз ", който се занимава с каузи от частен интерес, обяснила на Агенция Франс Прес говорителка на съда. Делата ще бъдат прегледани от двучленен състав.

Абрамович продаде в понеделник за 5,3 милиарда $ на американския милиардер Тод Боули английския футболен клуб " Челси ". Пьотр Авен и роденият в Украйна Михаил Фридман напуснаха предишния месец управлението на основания от тях капиталов фонд LetterOne. Целта на тези маневри е да се избави каквото може от активите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР