Трима палестински полицаи са загинали при серия от взривове снощи

...
Трима палестински полицаи са загинали при серия от взривове снощи
Коментари Харесай

Смъртта на палестински полицаи породи спекулации

Трима палестински служители на реда са починали при серия от гърмежи нощес в град Газа, оповестиха израелски медии.

Министерството на здравеопазването в линията Газа е популяризирало информация за самоличностите на жертвите на детонациите. Те са били лейтенант Салама Маджид ан Надим (на 32 години), лейтенант Уаел Муса Мухамад Халифа (45) и помощник-полицаят Алаа Зияд ал Гарабли (32). Според наличната информация първите два мъже са били членове на радикалната палестинска груповка ХАМАС, а третият на "Ислямски джихад ".

Смъртта на чиновниците на реда е провокирала редица спекулации към аргументите за гърмежите. Властите в Палестина са обвинили израелски военни за осъществяване на атентати против дейците на двете съюзни арабски организации. От командването на въоръжените сили на еврейската страна (ЦАХАЛ) са декларирали, че няма да разясняват детонациите.

Издания на иврит са стартирали версията, че обединението сред ХАМАС и "Ислямски джихад " е била в положение на полуразпад и гърмежите са били начало на битка за превъзходство сред двете организации на арабите. Израелската редакция на нюзру не е изключила и вероятността гърмежите да са били провокирани от погрешно боравене с експлозиви или повреда при транспортиране на ракети.

Във вълната от спекулации се е присъединила и Би Би Си. Според информация, публикувана от английската медийна корпорация, зад гърмежите е стояла "Ислямска страна " (ИД).

Към този миг обаче отговорността към момента никой не е поел за гибелта на тримата служители на реда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР