Трима от лидерите на продължаващите вече близо два месеца антиправителствени

...
Трима от лидерите на продължаващите вече близо два месеца антиправителствени
Коментари Харесай

"Отровното трио" призова опозицията да напусне парламента

Трима от водачите на продължаващите към този момент близо два месеца антиправителствени митинги - Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов, приканиха всички парламентарно показани партии, които декларират, че са опозиционни, да изоставен Народното събрание. Т. нар. " Отровно трио " стори това посредством декларация, изпратена като отворено писмо до медиите.

 

Ето цялостния текст на апела към депутатите:

" Изминаха към два месеца митинги в страната и чужбина против едноличната власт на Борисов.

На процедура всички социологически изследвания демонстрират, че ръководството в България се държи срещу волята на българските жители. Това се случва с всички законни и противозаконни средства. Триковете на премиера са транспарантни за всички, а надяваме се и за Вас, заради естеството на заниманията и отговорностите Ви.

С оглед на това е ясно, че легитимирането на мандата в този парламент не съставлява настояванията на суверена. Обратно, това дава почва на изказвания за представителност и удължава мъката на един режим, който е нездравословен за жителите, законността, демокрацията и свободата в страната.

Призоваваме обществено всички партии, които настояват, че са опозиционни, и всички народни представители, които помнят клетвата си при встъпване в събранието, въз основата на своя морал и чест, да изоставен пленарните съвещания и работата си в комисиите на Народното събрание! Това е единственият явен знак за разграничение от тази автократична власт и унищожаване на фасадата, зад която се крие мафията и диктатът на Борисов. Народното събрание към този момент не е органът, в който опозицията е коректив, а " нотариус " на от дълго време взети и изтъргувани еднолични решения. Този акт ще остави имената на срама самотни и единствени, като подопечни чиновници на един човек, а не като изразители на националната воля.

След " кървавата сряда " всеки има опция да реши, дали ще остане в историята като покровител на демокрацията или като прислужник на режима. България ще запомни всеки един от Вас! Вие решавате с какво!

Трима от жителите:

проф. Велислав Минеков

адв. Николай Хаджигенов

Арман Бабикян "

 

По-рано през днешния ден. Първоначално не беше несъмнено дали казусът беше в незадоволителния брой депутати в залата или в механически неуредици със системата за регистрация.

Скоро обаче стана ясно, че опозицията в лицето на Българска социалистическа партия е дала своя " принос " за неслучилото се съвещание. Соцлидерът Корнелия Нинова разгласи пред медиите, че депутатите ѝ няма да обезпечават болшинство " за незаконните закони, които се канят да одобряват " и ще се записват само за разглеждането на законови промени, засягащи машинното гласоподаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР