Трима нови футболисти са привлечени към ФК „Етър“ във Велико

...
Трима нови футболисти са привлечени към ФК „Етър“ във Велико
Коментари Харесай

Трима нови футболисти привлечени във ФК „Етър“

Трима нови футболисти са привлечени към ФК „Етър“ във Велико Търново за пролетния полусезон. Това разгласи във вторник основният управител на отбора Красимир Балъков.

По думите му, до дни с виолетовите ще подпише опитният Здравко Илиев, който идва от „Верея“ (Стара Загора) и ще запълни дясната страна в тима. Младите играчи Сашо Георгиев и Милчо Ангелов към този момент също са част от отбора на „Етър“. Милчо Ангелов идва от „Славия“, където е играл като централен нападател, а Георгиев – от „Септември“(Сф), където е бил на позиция ляв бек.

„ Договорът на Румен Руменов е удължен, възобновени са и договорите на Ники Колев, и Пламен Гълъбов. Отборът е окомплектован преди началото на полусезона, разполагаме с 24 футболисти, по двама на всяка позиция “, съобщи Балъков.

Според него, вторият сезон ще е по-натоварен и ще изисква повече готовност, защото в предходния за пет месеца са играни 20 мача, а в този момент за три месеца ще се играят също 20 мача.

От 17 януари до 1 февруари виолетовите са на подготвителен лагер в Турция. Те ще играят четири контроли с непознати тимове. На 20 януари ще се срещнат с „ Динамо “ (Загреб), на 23 януари – с „ Лех “ (Познан0, на 26 януари- с датския „ Олборг “, а на 30 януари – с немския „ Кемниц “.

На 8 февруари „ Етър “ ще играе другарски мач с „ Литекс “ и публично ще показа тима пред почитателите на стадион „ Ивайло “. Срещата стартира в 15.00 часа.

„ Целите на тима остават същите като в първия полусезон. Продължаваме да трупаме точки, с цел да останем в А група. Що се отнася до купата на България, продължаваме да се борим да преминем напред, с цел да играем на полуфинал “, Балъков.

Президентът на ФК „ Етър “ Александър Нанков добави, че тимът се е надградил и продължава да върви в вярната посока, макар многочислените скептици при назначението на Балъков за основен управител.

„ Благодарение на великотърновския кмет Даниел Панов, „ Етър “ извървя пътя от аматьорския до професионалния футбол. За 25 години това не се случи, макар че се смениха кметове “, сподели Нанков.

Президентът на виолетовите добави, че тазгодишната дотация от общинския бюджет за клуба остава в същия размер като през 2018 година – 300 000 лв.. Скоро ще бъде построен неестествен терен в Спортното учебно заведение, който в допълнение развива футбола в града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР