Трима непълнолетни на възраст 15 и 16 години - две

...
Трима непълнолетни на възраст 15 и 16 години - две
Коментари Харесай

Полицията арестува трима младежи в София заради надпис Save Ukraine

Трима малолетни на възраст 15 и 16 години - две момчета и едно момиче, са били арестувани от чиновници на Министерство на вътрешните работи в петък в късния следобяд, тъй като са написали с маркер " Save Ukraine! " на постамента на Паметника на руската войска в  София, оповестяват техни близки. Младежите са откарани в Първо РПУ.



 

Официална информация в обществените мрежи разгласява, където учат децата - " Увекинд ". " Служителите на Министерство на вътрешните работи са нарушили базови права на нашите възпитаници, като даже не са им дали опция да се обадят нито на родителите си, нито на който и да било различен. Знаем от самите родители какъв смут са претърпели, откакто до късно вечерта въобще не са знаели какво се случва с децата им. Единият от младежите даже скандално и изцяло недопустимо изкара нощта в ареста, в цялостно несъгласие с българските закони ", пишат  от учебното заведение. Благодарение на помощта на наетите от родителите им юристи, към този момент и тримата са със фамилиите си. 

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обявиха за " Сега ", че не знаят за подобен случай. Опитите да получим информация от Първо РПУ са безуспешни към този момент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР