Трима наши гранични полицаи загубиха живота си, за да запазят

...
Трима наши гранични полицаи загубиха живота си, за да запазят
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Трима наши гранични полицаи загубиха живота си, за да запазят сигурността на Съюза

Трима наши гранични служители на реда изгубиха живота си, с цел да запазят сигурността на Съюза. Това се споделя в публично мнение на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по отношение на блокажа на българската кандидатура за влизане в Шенген от страна на Нидерландия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

" Република България е пълновръстен член на Европейския съюз, който поставя изключителни старания, с цел да подсигурява сигурността на сътрудниците си. Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски жители, включително и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз, макар засиления миграционен напън – 4 пъти по-висок от миналогодишния.

Трима наши гранични служители на реда изгубиха живота си, с цел да запазят сигурността на Съюза. Изключително обидни са внушенията, че против 50 евро може да се премине границата. Усилията ни не заслужават неуважение! Усилията ни не заслужават обиди! Сведохме до най-малко вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена ", се споделя в изказването.

Министър Демерджиев декларира, че България е направила всичко належащо, с цел да отговори на условията на европейските страни, с цел да се причисли към Шенген.

" През последните месеци страната ни постави изключителни старания, с цел да отговори на всички условия на европейските ни сътрудници. Страната ни сполучливо мина през две поредни инспекции под управлението на Европейската комисия.

И двете завършиха с отчети, които изрично показват, че страната ни дава отговор на всички условия нa Шенгенското законодателство. В подмяна, вместо европейска взаимност, получаваме неуважение и дискриминация. Цената за участието ни в Шенген, не може да бъде достолепието на българските служители на реда! Не сме подготвени да платим такава цена! ", споделя още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР