Трима млади български икономисти ще участват в 6-тата международна среща

...
Трима млади български икономисти ще участват в 6-тата международна среща
Коментари Харесай

Български учени ще се срещнат с Нобеловите лауреати по икономика в Германия

Трима млади български икономисти ще вземат участие в 6-тата интернационална среща с Нобеловите лауреати по стопанска система в град Линдау, Германия.
Елена Спасова от Нов български университет, Александър Василев от Американския университет в България и Недялко Несторов от Института за стопански проучвания при Българската академия на науките (БАН) ще посетят икономическия конгрес.
Те са излъчени след конкурс измежду докторанти и постдокторанти от всички университети в страната. Тримата икономисти са посочени на база изявления, приноси и опит в икономическите проучвания. Конкурсът за България се провежда от сътрудниците на Нобеловата среща – Българската макроикономическа асоциация. След това претендентите от България са утвърдени и на втори кръг от Съвета в Линдау.
Тази година срещата на Нобеловите лауреати по стопанска система е шеста по ред и ще се организира от 22 до 26 август 2017 година, в Линдау, Германия. В нея ще вземат присъединяване 18 от носителите на Нобеловата премия - икономисти и над 300 младежи – докторанти и постдокторанти от целия свят. Организаторите оповестяват, че тази година срещата ще бъде открита от Марио Драги – президент на Европейската централна банка.
Основната цел на срещата е да бъде подтикван обменът на познания, хрумвания и опит сред Нобеловите лауреати и младите учени, както и да се насърчи обмена сред учени от разнообразни генерации, култури и дисциплини.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР