Трима мъже са обявени за общодържавно издирване. МВР посочва само

...
Трима мъже са обявени за общодържавно издирване. МВР посочва само
Коментари Харесай

Издирването на обирджиите на банкомата в Сапарева баня продължава

Трима мъже са оповестени за общодържавно търсене. Министерство на вътрешните работи показва единствено буквите им и възрастта им от 41 до 35 години и моли жителите за подпомагане. Има възможност да са въоръжени, оповестяват наши източници и показват,че ги търсят поради обирите на банкомати, последният от който беше осъществен нощес в Сапарева баня. Това е 17-и грабеж на банкомат от началото на годината. Един от бандата е арестуван. Втори арест беше осъществен в Перник, видя репортерът на „ По света и у нас “ Явор Симов.

Претърсването на гората завърши в ранния следобяд, защото по неофициална информация още тогава мощните на реда са разбрали, че тримата търсени са съумели да избягат и да преминат заградителните обръчи на полицейските сили. Макар всичките старания на полицията, тримата търсени към момента не са арестувани. Както стана ясно, от Министерство на вътрешните работи разпространиха фотосите им с молба всеки, който има информация за тях, да се свърже с органите на Министерство на вътрешните работи, защото те евентуално са въоръжени и рискови. До Строителния колеж в Перник беше осъществен първи арест на човек, обвързван с незаконната група, без да има повече информация.
 Спецакцията против обирджиите на банкомата в Сапарева баня Спецакцията против обирджиите на банкомата в Сапарева баня
Около три през нощта в Сапарева баня е взривен следващият банкомат. Отново е употребена бутилка със сбит въздух.

Първият арестуван е живеел в третия етаж до Строителния колеж. По непотвърдена информация това е апартаментът на един от търсените Кирил Миков, само че от жилището е изведено друго лице. Отправихме се към заведение към Перник, където беше задържано второ лице, шеф на заведението. То е благосъстоятелност на втория от оповестените за търсене. Вторият арест може и да няма нищо общо със случая, само че беше отведен за разпит. Ето какво сподели той:
Нямам визия защо говорите.
Полицията работи по версията, че това е групата, която е зад последните кражби на банкомати. По непотвърдена информация задържането на групата е станало, откакто тя е била следена с всевъзможни оперативни начини. В момента към момента не може да се твърди, че търсените са съпричастни с всички кражби на банкомати тази година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР