Трима мъже и жена, заподозрени във връзки с дясна терористична

...
Трима мъже и жена, заподозрени във връзки с дясна терористична
Коментари Харесай

В Германия започна дело срещу четирима души, свързани с дясна терористична група

Трима мъже и жена, обвинени във връзки с дясна терористична организация, бяха изправени през днешния ден пред съда в Източна Германия, съобщи ДПА.

Това е второто правосъдно дело против групата "Фрайтал ", която през 2015 година извърши бомбени набези против чужденци и политически съперници в град Фрайтал, покрай Дрезден, и в региона. Двама подсъдими - на 27 и 53 години, са упрекнати в присъединяване в терористична група и в набези. 31-годишен мъж и 31-годишна жена са обвинени в подкрепяне на заплашването на локалното население и набези против страната посредством присъединяване в чатове и издание на фотоси със знаци на някогашни нацистки организации, сподели прокуратурата. Срещу последните двама са повдигнати обвинявания в съучастничество в опит за ликвидиране, в разваляне на благосъстоятелност и потребление на неразрешени знаци.

През март 2018 година осем членове на Група "Фрайтал ", в това число нейните ръководители, получиха дълги присъди. Вторият развой, в по-горна правосъдна инстанция, се чака да продължи до началото на другата година. Призовани са 19 очевидци, в това число наказани членове на групата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР