Трима китайски астронавти кацнаха днес във Вътрешна Монголия след 183

...
Трима китайски астронавти кацнаха днес във Вътрешна Монголия след 183
Коментари Харесай

Трима китайци се върнаха на Земята след 183 дни в Космоса

Трима китайски астронавти кацнаха през днешния ден във Вътрешна Монголия след 183 дни в Космоса, заяви китайската държавна телевизия CCTV, като означи, че това е най-продължителната задача на екипаж в орбита, съобщи Агенция Франс Прес.

Тримата армейски водачи: командира Чжай Чжиган (55 г.), сътрудника му Ван Япин (42 г.) и най-младия И Гуанфу (41 г.) усъвършенстваха предходния народен връх за престой в Космоса, който беше 92 дни и беше подложен през 2021 година

Това е нов сполучлив стадий за Пекин в амбициозната му галактическа стратегия, целяща да догони Съединени американски щати, Европа и Русия, отбелязва организацията.

Тримата тайконавти се насочиха на галактическа задача на 16 октомври предходната година. Оттогава те извършиха две галактически разходки, организираха поредици от научни опити и приготвиха разширението на бъдещата орбитална станция.

Ван Япин освен е първата жена тайконавт на борда на главния модул " Тянхъ ", само че е и първата, излязла в открит космос.

В идната фаза е планувано идващия месец товарен транспортен съд да достави материали и гориво на модула за планувания за юни полет на " Шънчжоу-14 ".

Спускаемата капсула на галактическия транспортен съд " Шънчжоу-13 " с тримата астронавти на борда наред се приземи на площадката за кацане Дунфен в региона Вътрешна Монголия в Северен Китай, показва ТАСС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР