Трима гранични полицаи са отстранени временно от длъжност заради случая

...
Трима гранични полицаи са отстранени временно от длъжност заради случая
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност трима гранични полицаи за убийството на Кирил Русев

Трима гранични служители на реда са отстранени краткотрайно от служба поради случая към убийството на Кирил Русев.

Със заповеди на шефа на Главна дирекция " Гранична полиция " гл. комисар Антон Златанов са формирани дисциплинарни производства за осъществено на 4 януари на Граничния контролно- пропускателен пункт (ГКПП) " Стрезимировци " нарушаване на разпоредбите за граничен надзор, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Оттам допълват, че граничните чиновници са отстранени до изясняване на всички обстоятелства и условия по случая.

На 4 януари Петър Александров, обвинен за убийството на Кирил Русев, минава в Сърбия през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци ". Пътникът, който е с него, демонстрира на граничните управляващи персонален документ на Русев. След малко повече от час колата се връща през пункта, като този път пасажерът вътре е другият обвинен за закононарушението Александър Кинов.
Двамата обвинени са пробвали да си основат оправдание, както и да заблудят управляващите, че Русев е напуснал страната.

Както е известно, съдът остави за непрекъснато в ареста двамата обвинени, като определението предстои на обжалване пред горната инстанция.

По-рано през днешния ден стана ясно, че сигурно Кирил Русев е убит с едно от оръжията, които са конфискувани от къщата на Петър Александров, наследник на починалия някогашен министър Стоян Александров.

На две от конфискуваните огнестрелни оръжия ще бъде направена спомагателна експертиза, с цел да се посочи с акуратност кое е употребявано за убийството.

На този стадий се смята, че най-вероятно физическият палач на Русев е гробарят Александър Кинов, само че би трябвало да се изготвят още две експертизи, в това число и ДНК, с цел да се потвърдят данните от събраните досега доказателства, съобщи Българска национална телевизия.
Освен двете огнестрелни рани, които са се оказали съдбовни за живота на Русев, по тялото му има пострадвания в региона на главата и по китките.

Резултатите от аутопсията позволяват извода, че Русев първо е бил завързан, а по-късно убит. За заема, който починалият Стоян Александров е отпуснал на убития Кирил Русев, има дълга правосъдна сага. Още през 2010 година ипотекирания против парите парцел на Русев е бил разгласен за обществена обмен, само че на търга се е явил единствено Стоян Александров и го е изкупил на доста по-ниска от пазарната цена. През съда тези дейности са обезсилени и на собствен ред Русев е завел цивилен иск против някогашния министър.

Стоян Александров умря през август 2020 година след инсулт.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР