Трима души във Формула 1 са поставени под карантина заради

...
Трима души във Формула 1 са поставени под карантина заради
Коментари Харесай

Трима във Формула 1 са под карантина заради коронавируса

Трима души във Формула 1 са сложени под карантина поради опасения, че са се заразили с ковид, а това слага под въпрос провеждането на първия старт от сезона за Гран при на Австралия. Единият е чиновник на " Макларън ", а другите двама работят за " Хаас ". Те са били изследвани в специална изолационна кабина, направена от Формула 1 на пистата в Мелбърн, откакто са посочили признаци на тресчица. Тримата са тествани за ковид и са сложени под карантина в хотелите си. И тримата са работили в бокса на тимовете си, а в случай че тестванията са позитивни, това може да докара до анулация на надпреварата. 

Гран при на Австралия беше под въпрос поради ковид, само че локалните управляващи взеха решение, че надпреварата ще се състои и то с почитатели, а не пред празни трибуни за разлика от други спортни събития. Това докара до рецензии. 

" Поехме извънредно огромен риск да проведем това съревнование. Рискуваме да минем от обстановка, в която на процедура няма болест до такава да сме принудени да стопираме разнообразни публични действия, с цел да не допуснем доста хора да умрат ", съобщи Джон Дейли, изпълнителен шеф на института " Гратън ", представен от " Гардиън ".

Властите във Виктория оповестиха, че наблюдават обстановката, само че не дадоха отговор на въпрос дали ще анулират надпреварата. " Много хора са изследвани за Covid-19 във Виктория всеки ден. Ако има позитивен тест, има явен развой, който ще се следва, в това число следене на история на пътуванията, близки контакти и поява на обществени места. "  Властите не изключват да се вкара възбрана за обществени мероприятия, само че за момента здравните служби не поучават сходно нещо. В сряда бе обявено за три нови случая във Виктория, а две учебни заведения в Мелбърн бяха затворени.

Австралия има 112 случая на заболели от ковид, а трима души са умряли. Страната забрани влизането на хора от Италия. В последните дни има доста апели за анулация на надпреварата, а в небето на Сидни се появи надпис " STOP F1 ". Основните терзания, свързани с Формула 1, са допускането на доста хора от Италия. Два от отборите - " Ферари " и " АлфаТаури ", са от Италия. Базата на доставчика на гуми " Пирели " е в Милано. " Хаас " и " Алфа Ромео " пък употребяват мотори на " Ферари ".

Според Дейли рискът е прекомерно огромен: " Има риск някой да слезе от самолета, да отиде на надпреварата, само че ние да не хванем, че има вируса, защото към момента няма признаци. След това този вирус може да влезе в контакт с доста хора на надпреварата. Това ще стане явно след 5 или 10 дни. Рискът е доста огромен. Всъщност, това, което на процедура споделя локалното държавно управление е, че цената на Гран при в Австралия с огромна аудитория е по-голяма от евентуалния риск. "

Състезанието в Китай към този момент бе анулирано. Седмица след старта в Австралия би трябвало да се организира Гран при на Бахрейн, а локалните управляващи към този момент взеха решение, че надпреварата ще е пред празни трибуни. Повече от 80 000 фенове дневно се чакат на " Албърт Парк " в Мелбърн в петък и събота, а на самото съревнование в неделя ще има към 100 000 души. 

Организаторите към този момент анулираха срещи на водачи с почитатели за подписи и фотоси. " Рено " не пусна водачите си Даниел Рикардо и Естебан Окон на конференцията. Всички тимове и цялото съоръжение към този момент са в Мелбърн, а чиновниците на множеството тимове дойдоха в Австралия преди възбраната за полети от Италия, както и надалеч преди Италия да вкара цялостна обсада за пътешестване. Всички пристигнали чиновници от Италия обаче са били изследвани. 

Международната федерация по автомобилизъм (FIA) заяви, че ще организира спешни срещи на всеки два дни, с цел да следи обстановката. Ръководството на Формула 1 разгласява известие, че е в " непрекъснат разговор с промоутъри, локални управляващи и здравни служби, с цел да защищити всички в и към спорта ". И FIA, и Формула 1 обявиха, че решението дали да се анулират надпревари е на локалните уредници и на държавните управляващи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР