Трима души бяха извадени живи в Турция на деветия ден

...
Трима души бяха извадени живи в Турция на деветия ден
Коментари Харесай

Трима мъже спасени след 200 часа под развалините в Турция

Трима души бяха извадени живи в Турция на деветия ден от пагубния трус в страната. Спасителите не могат да повярват на очите си, до момента в който изваждат 18-годишен оживял под руините близо 200 часа.

Поредната невероятна история е от Адъяман. Кадрите са от мобилен телефон на турското външно министерство. Те демонстрират по какъв начин Мохамед затваря очи и избърсва лицето си, когато вижда слънчева светлина за първи път след опустошителното земетресение преди повече от седмица. Медиците му подадоха вода, преди да го извадят от рискова постройка, която се срути в допълнение, до момента в който спасителите работеха. След като му сложиха скоба на врата, го сложиха на носилка с кислородна маска, като съумяха да го извадят на дневна светлина 200 часа след земетресението.

Другата история е от окръг Кахраманмараш. Там двама души са били избавени в днешния девети ден след земетресенията в Турция, откакто са прекарали под руините цели 198 часа. Единият от избавените е 17-годишен юноша, a другият е 20-годишният му брат. Спасители бързо са ги пренесли на носилки към колите за спешна помощ наоколо.

Двамата братя са били извадени от руините на осеметажен блок. В избавителната интервенция са взели участие и екипи от Азербайджан.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР