Трима български крадци бяха върнати от Индия на България. Това

...
Трима български крадци бяха върнати от Индия на България. Това
Коментари Харесай

При засилени мерки за сигурност: Индия върна на България трима крадци

Трима български крадци бяха върнати от Индия на България. Това се случи при засилени ограничения за сигурност. Никола, Борис и Боби бяха изпратени от летището в Ченай, откакто са били в пандиза Пужал.

Те са били наказани, откакто през 2019-а година полицията в Доха ги, с които източвали банкомати. В тях са били открити над 50 пластики, както и огромна сума в долари.

Първоначално българите са били с мярка „ задържане под стража “ и са били пратени в пандиза Пужал. След това обаче са били пуснати под гаранция и преместени в специфичен углавен лагер в Тиручи.
Там те изкарали до 2021-а година. След процеса, са били наказани на затвор и върнати назад в Пужал.
Българското държавно управление обаче поискало те да бъдат върнат в родината си, с цел да излежат присъдата си. Така след няколко дипломатически против Никола, Борис и Боби получили опцията да се върнат в България.

След идването на специфичен екип от Министерство на вътрешните работи в Индия и при засилени ограничения за сигурност тримата са отпътували за България от летище в Ченай. Цялата прицедура е станала под зоркото наблюдаване на профилирани сили от Индия.

Според информация на BG VOICE. За последната година обаче малко над 50 са били върнати в България, където да доизлежат присъдите си. За доста от останалите страните отхвърлят екстрадиция, защото сънародниците ни дават отговор за закононарушения за милиарди долари.

Българите са осъждани главно за наркотрафик и сутеньорство. Най-много наказани българи има в Германия и Англия. Там обаче те са осъдени с по-малки присъди – главно за източване на карти и трафик на хора. Наказанията им са сред 2 и 5 години.

Една от последните произнесени тежки присъди против българи обаче е едвам от преди по-малко от година в Южна Африка.

Там трима българи бяха наказани на
общо 60 години затвор поради трафик на кокаин оценен на 34 млн. евро.
Дрогата беше открита на транспортен съд, дебаркирал на пристанището на югозападния град Салданя.

Първоначално се смяташе, че българите са единствено мулета в нечия огромна наркоигра. Разследването обаче демонстрира, че те самите са организирали трафика на дрогата.

973 пакета пресован кокаин са били скрити в три неизползваеми отделения на кораба, които са били запълнени с бетон и черна строителна солидна пластмаса. Екипажът на кораба оцветен в цветовете на българския байрак се е състоял от петима моряци от Мианма и капитана – 42-годишният Куау Хан. Те обаче бяха изцяло оправдани от съда, както и единият от българите. Другите ще би трябвало да излежат много сурови присъди.

25 години затвор е наказването за един от нашенците – Марио Васев. Към присъдата си той получава и една година зад решетките за нелегално влизане в Южна Африка. Васев се прочу в България като
един от обвинените за убийството на писателя Георги Стоев през 2008 година
Той беше разпознат по изработен фоторобот, само че откакто беше арестуван, се оказа, че никой не може да удостовери самоличността му. Според осведомени в предишното Марио гравитирал към прочут роден наркобос.

Най-интересният от четиримата българи е 45-годишният Борислав Атанасов с прякор Боби Мекото. Той въобще не стигна до присъда, откакто прокуратурата отдръпна обвиняванията против него и шестимата мианмарци, макар че хора от подземния свят настояват, че е мозъкът на наркогрупата. В България той се занимава със строителство, само че това е единствено легалната му активност

Зад гърба му са и грабежи, и владеене на взривни субстанции, лежи и в затвор в Германия за източване на банкови карти. Вече е бил задържан за наркотрафик от Перу за Европа. Името му се свързва с Брендо, само че до момента не са открити доказателства за връзка сред двамата. Той беше и една от жертвите на групата за отвличания „ Наглите “. Те го освободиха след 14 дни в плен и платени 300 000 евро откуп.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР