Трикратният световен шампион по снукър Марк Селби спечели 16-а ранкинг

...
Трикратният световен шампион по снукър Марк Селби спечели 16-а ранкинг
Коментари Харесай

Марк Селби отново напомни за себе си

Трикратният международен първенец по снукър Марк Селби завоюва 16-а ранкинг купа след погром с 9:1 над Дейвид Гилбърт на финала в Откритото състезание на Англия. Веселяка от Лестър бе просто безсърдечен и пропусна единствено седем топки в целия дуел, като усили невероятната си статистика във финали, печелейки 13 от последните си 14 участия в тях.

Естествено, той става единственият кандидат за бленувания бонус от 1 милион паунда, полагащ се на всеки възможен победител в четирите шампионата от веригата “Домашните нации”. За триумфа в Кроули Селби сграбчи чек от 70 000 лири и се изкачи на четвърто място в международната класация.

So happy to be back in the winners enclosure! No rest for the wicked tho, fly to China tonight. Next stop haining/yushan pic.twitter.com/TS61Uu0fRK
— Mark Selby (@markjesterselby) October 21, 2019
С 16 ранкинг трофеи в сбирката си Селби се изравни с Нийл Робъртсън във безконечната ранглиста и към този момент изостава единствено от Марк Уилямс (22), Стив Дейвис (28), Джон Хигинс (30), Стивън Хендри (36) и Рони О’Съливан (36).

Селби бе на върха на ранглистата 49 месеца, преди да сдаде първата позиция през март, само че през сегашния сезон се показва отлично и се класира на два полуфинала преди триумфа в Кроули.

Гилбърт загуби и четвъртия си ранкинг край, само че въпреки всичко ще се “утеши” с 30 хиляди паунда, с помощта на които публично стана милионер от наградни фондове в кариерата си. Той се придвижи и до 11-а позиция в международната класация.

С брейкове от 88, 68, 79, 85, 130 и 97 в първата сесия, а приключи небрежно вечерната със сенчъри от 101.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР