Трикратният европейски шампион Испания стана първият 1/2-финалист на Евро 2020.

...
Трикратният европейски шампион Испания стана първият 1/2-финалист на Евро 2020.
Коментари Харесай

Драма с 5 изтървани дузпи реши първия 1/2-финалист на Евро 2020

Трикратният европейски първенец Испания стана първият 1/2-финалист на Евро 2020. Това се случи след триумф с 3:1 над Швейцария след осъществявания на дузпи в мач, игран в Санкт Петербург.

Редовното време и продълженията приключиха 1:1. Испанците поведоха още в 8-ата мин., откакто бранителят Денис Закария опита да отклони мощен шут на Жорди Алба, само че промени траекторията на топката по този начин, че си вкара автогол.

Въпреки упованията, че Испания ще поеме контрола над мача, швейцарците последователно взеха самодейността. Закария пропусна чудесна опция да се реваншира в 56-ата мин., като топката мина на сантиметри от вратата след удара му. Вратарят на испанците Унай Симон пък избави рисков шут на Стивън Цубер. Логичното възобновяване на равенството се случи в 68-ата мин., когато капитанът на Швейцария Джердан Шакири приключи композиция, която бе подкрепена от взаимна неточност на испанците Аймерик Лапорт и Пау Торес.

Тимът на Швейцария срещаше все по-големи кадрови проблеми в мача. Освен, че капитанът Гранит Джака не игра поради наказване, нападателят Бреел Емболо се контузи и беше заменен още в 23-ата мин. В 77-ата пък Ремо Фройлер получи пряк червен картон за влизане в краката на Жерар Морено. В случая останаха подозрения, че реферът Майкъл Оливер можеше да покаже и единствено жълт картон. За похлупак 81-ата напусна наложително и Шакири.

Все отново швейцарците добутаха мача до продължения, като огромна заслуга имаше и вратарят им Ян Зомер, избавил удари на Пау Торес, Жорди Алба и Коке. И за двата отбора това бе втори мач, в който играят 120 минути от понеделник насам.

В двете спомагателни елементи Зомер продължи с отличната си игра - избави шутове на Микел Оярсабал, Серхио Бускетс и Морено. При дузпите той хвана и удара на Родри, а капитанът на испанците Серхио Бускетс удари десния непряк дирек.

Повече неверни изпълнения обаче имаха швейцарците, които не бяха споходени от шанс, за разлика от 1/8-финала с Франция, когато отстраниха международния първенец точно с дузпи. Унай Симон избави удара на Фабиан Шер и Мануел Аканджи, а Рубен Варгас би над вратата. Решителната дузпа за Испания вкара Оярсабал.

 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР