Трикратната световна шампионка по шорттрек Елис Кристи (Великобритания) не успя

...
Трикратната световна шампионка по шорттрек Елис Кристи (Великобритания) не успя
Коментари Харесай

Черната олимпийска серия на Кристи продължи

Трикратната международна шампионка по шорттрек Елис Кристи (Великобритания) не съумя да завоюва орден на втори следващи олимпийски игри. В ПьонгЧанг 2018 британката приключи четвърта на 500 метра, което беше най-хубавото й показване. На 1500 метра и на 1000 метра тя беше дисквалифицирана. Преди четири години в Сочи Кристи също не съумя да завоюва орден, откакто получи дисквалификации и в трите самостоятелни дисциплини. В днешните серии на 1000 метра британката получи жълт картон, а по-късно беше дисквалифицирана поради две препречвания по време на бягането. Тя падна при започване на серията и състезателките трябваше да започват повторно.

" За първи път получавам жълт картон и не съм сигурна за какво. Не беше моя виновност за повторния старт, нещата не бяха под мой надзор. Някой ме удари по глезена и по тази причина паднах. Беше мъчително ", съобщи Елис Кристи.

Британката получи травма на глезена по време на сериите на 1500 метра в събота и беше откарана в болница. Травмата сложи под въпрос присъединяване й на 1000 метра.

Unfortunately @Elise_Christie is given two penalties and won't progress to the quarter-finals of the 1000m. pic.twitter.com/9NLv5nTuSf
— Team GB (@TeamGB) February 20, 2018
" Сега съм в друго състояние от Сочи. Аз съм международна шампионка и международна рекордьорка. Наистина желаех да печеля орден за Англия. Това означаваше доста за мен, а не съумях и по тази причина съм съкрушена ", сподели още 27-годишната Елис Кристи, която завоюва три трофеи на международното състезание в Ротердам през предходната година. Британката съобщи, че след четири години ще взе участие в Пекин, като за нея това ще бъдат четвърти олимпийски игри в кариерата.

" Обещавам на Англия, че ще се боря и ще се върна в Пекин 2022. Надявам се, че тогава ще мога да направя хората на Англия горди от моето показване. Просто е разочароващо, че би трябвало да очаквам още четири години ", разяснява Кристи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР