Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова заяви, че

...
Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова заяви, че
Коментари Харесай

Мария Петрова: Щастлива съм от избора, най-добрите гимнастички в света са в Европа

Трикратната международна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова съобщи, че е щастлива от избора си за президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика. Бившата гимнастичка, която понастоящем и е вицепрезидент на Българската федерация, показа още, че най-силните грации се раждат на Стария континент.

“Един конгрес с доста прочувствен заряд, в който българската художествена гимнастика бе на ослепително равнище. Всички 50 страни членове на UEG участваха, с цел да дадат своя глас за новия път, по който ще поеме европейската централа. Тръгнах изпълнена по едно и също време с възторг, терзание и предпочитание всичко, което си бяхме сложили като цел да осъществим. Поглеждайки към многочислените претенденти за комитета, който ще оглавявам, знаех, че ще бъде извънредно мъчно. В два от комитетите нямаше нови претенденти, в останалите най-много 4, а в художествената гимнастика претендентите бяха 19 за 6 места. Всеки вярваше и се надяваше, че има място при нас. А аз се надявах да спазя неписаното предписание за приемствеността и в същото време с новите членове да има баланс. Щастлива съм с избора и считам, че ще бъдем един добре работещ комитет ", стартира Мария Петрова пред страницата на Федерацията във Facebook.

"Най-добрите гимнастички в света са в Европа и за мен ще бъде огромна чест да представям с достолепие името на България и по едно и също време с това да последвам посоките и полезностите за развиването на европейската художествена гимнастика ", сподели още трикратната международна шампионка
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР