Тригайда е уникална дума, изобретена, за да назове едно ново

...
Тригайда е уникална дума, изобретена, за да назове едно ново
Коментари Харесай

TRIGAIDA представя дебютния си албум "Elate" на концерт в парка на Военната академия в София

Тригайда е неповторима дума, изобретена, с цел да назове едно ново музикално трио :

" Като се залепи за музиката ни, не можем да я отлепим към този момент ", описаха пред БНР музикантите. Уточнението е, че думата се изписва на латиница, с цел да може музиката да надскочи границите на България и да доближи до целия свят.  

Проектът  TRIGAIDA  обединява гения, творчеството и опита на трима одобрени музиканти на българската музикална сцена -  Иван Шопов  (Balkansky, COOH),  Ася Пинчева  (Oratnitza, Космически гласове от България) и  Георги Маринов  - HORHE (Oratnitza, Тъпани и гайди).

Дебютният им албум „ Elate “ има модерно звучене и разкрива нов прочит на българското музикално завещание, употребявайки фолклорни претекстове и песни като основа на своите композиции. Те получават нов живот посредством въздействия от известни електронни жанрове като и drum and bass, dubstep и triphop.

В заглавието на албума има втори проект, който се съдържа в транслитерацията му на български: ELATE - ЕЛАТЕ .

На 12 юни от 19.30 часа на откритата сцена в парка на Военната академия в София триото ще покаже вдъхновението от своята първа година, въплътено в дебютния им албум " Elate ". Специални посетители на TRIGAIDA ще са Вокален отбор при НУФИ " Широка лъка ", Мария Димитрова - вокал и Нейко Бодуров - тромпет.



Интервю на Даниела Големинова с Ася, Иван и Георги в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР