Трифонова е върната във фонд „Земеделие“ още в деня на

...
Трифонова е върната във фонд „Земеделие“ още в деня на
Коментари Харесай

Уволнената „калинка“ от БАИ се върна на ключов пост във фонд „Земеделие“


Трифонова е върната във фонд „ Земеделие “ още в деня на освобождението ѝ от БАИ на 13 май. Тя е възобновена като специалист в дирекция " Договориране " на европроекти във фонда, който разпределя милиарди за земеделие от Европейски Съюз всяка година.

" Трифонова от три години е все командирована по разнообразни ведомства. Основният ѝ щат обаче си стои във фонд " Земеделие ". Сега автоматизирано по Закона за държавния чиновник идва за възобновяване на позиция тук. Нямам поле за деяние ", разяснява пред Медиапул Васил Грудев, началник на Държавен фонд " Земеделие ". Той добави, че Трифонова е помолена да излезе в дълъг неплатен отпуск, само че няма никакви гаранции, че тя ще се съобрази.

През всичките тези години Десислава Трифонова е известна във фонд " Земеделие " с тесните си връзки с Движение за права и свободи, разяснява Медиапул.

Шумно в четвъртък тя дефинира освобождението си от БАИ като реваншизъм.

" Ако това не е реваншизъм, не знам какво е - да гонят хора, които работят. Не мога да схвана министри, които работят от два дни. Няма чисти претекстове за моето махане. Аз съм назначена като специалист. Аз бях уволнена и безусловно унизена. Г-н Петков се появи и безусловно ме изрита ", възмути се Трифонова пред кореспонденти, представена от БГНЕС.

За началник на БАИ бе върнат Стамен Янев, който бе зам.-министър на стопанската система в кабинета " Борисов 3 ", а преди този момент бе още веднъж началник на БАИ.

В петък сутринта Трифонова сподели, че няма да търси правата си по правосъден път за уволнението си от БАИ, само че премълча, че към този момент е на работа в Държавен фонд " Земеделие ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР