Трифон Зарезан от карловското село Бегунци заряза лозята в масива

...
Трифон Зарезан от карловското село Бегунци заряза лозята в масива
Коментари Харесай

Трифон Зарезан от Бегунци събра жителите на Подбалкана

Трифон Зарезан от карловското село Бегунци заряза лозята в масива в полите на хълма Момини гърди. Той бе придружван от кмета на селото Петко Комитов, кмета на община Карлово Емил Кабаиванов и архиерейския наместник на Карловската духовна околия негово благоговенство Марко Тодоров. Найден Чавдаров, който влезе в ролята на светеца, настойник на лозята и виното, назова „ От една пръчка да се ражда една кошница грозде. Втората лоза да е за повече обич и съгласие сред хората. От третия корен да се роди една каруца грозде. И младежите да обръщат повече внимание на лозето, а по-малко на таблетите, благослови Трифон Зарезан от Бегунци.

Към пожеланията му се причислиха и останалите участници в ритуала. Кабаиванов пожела изобилие на лозята и задоволство от труда, който хората от района поставят за тях.

Празникът събра хора от цялата община. Да си пожелят плодородни лозя, богата годишна продукция и хубаво вино пристигнаха кметовете на обитаемоте места от района.

Местна комисия разгласи най-хубавите майстори на домашно вино. За състезанието бяха показани 18 бели и 23 червени виновност. Еликсирът карловски мискет на Матко Кузманов сграбчи първото място. А в бъчвата на Пламен Панчев от Карлово бе кипнало най-хубавото алено вино.

Всяка година един от винарите получава специфична премия – контейнер за вино от неръждаема стомана. Този път шансът бе за Иван Минчев. Само минути по-рано той взе и втора премия за бяло вино.

„ Моята задача е да освободя хората от техните паники, да ги накарам да не помнят егоизма и да възвисяват душите си, разгласи локален артист, който се превъплъти в ролята на Дионис. Благославям ви с доста здраве, благополучие, обич и шанс ”, сподели той и фиестата стартира.

Изпълненията на оркестър „ Наздраве “ от Пловдив, певческите групи от Горни Домлян, Бегунци, Ведраре, Васил Левски, и Осетеново направиха празника хубав и радостен, на площада в Бегунци се лееше вино и се виеха хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР