Тридневни състезания по ориентиране ще се проведат в Перник на

...
Тридневни състезания по ориентиране ще се проведат в Перник на
Коментари Харесай

В Перник започват тридневни състезания по ориентиране

Тридневни надпревари по насочване ще се проведат в Перник на 4,5 и 6 септември. Те се провеждат от Спортен клуб по насочване „ Кракра Пернишки ” и се организират за трета поредна година, заяви ръководителят на клуба Тончо Тонев.

Първи на старта ще застанат децата. Те се състезават за купа „ Перник ”. Детското съревнование е по план „ Децата и спортният клуб ”, финансиран от Министерството на младежта и спорта. Днес, в 15 часа, е дисциплината „ Спринт ”, а на 5 септември е бягането в гориста околност за участниците от 10 до 16- годишна възраст. 

Също на 5 септември ще се организира и обичайното съревнование за купа „ Кракра Пернишки ”. В него по възрастови групи ще премерят сили състезатели от 10 до 80 години. Финалът на тридневния празник на ориентирането в Перник ще слагат ветераните, които на 6 септември ще се състезават за наградите „ Кирил Боянов ” и „ Георги Янев ”.

Състезанието се организира за 37 –ми път и е едно от най- дългогодишните в календара на Българската федерация по насочване.Клуб „ Кракра Пернишки ” е измежду създателите на спортното ориентиране в България и една от задачите му е да разпространява този тип спорт измежду младите. Радващото е, че ползата към него пораства, сподели ръководителят на клуба Тончо Тонев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР