Тридневна гладна стачка обяви акушер-гинекологът от казанлъшката болница д-р Захари

...
Тридневна гладна стачка обяви акушер-гинекологът от казанлъшката болница д-р Захари
Коментари Харесай

Лекар от Казанлък обяви гладна стачка

Тридневна гладна стачка разгласи акушер-гинекологът от казанлъшката болница доктор Захари Стойчев. Отчайващата и непрестанна рецесия в опазването на здравето и мизерното възнаграждение на медицинските експерти са аргументите за стачката. „ Искам да ме чуят ръководещите и всички политици. Медицината в България в този момент е на своето дъно “, съобщи още лекарят. 

Захари Стойчев е на 73 години. Има стаж от 42 години като доктор. Той посочи данни, съгласно които България е на последно място в Европейски Съюз по % на разноските за опазване на здравето от Брутният вътрешен продукт на страната.

" Все още не можем да стигнем фантазията ни от 2000 година най-малко 5% от Брутният вътрешен продукт да се заделя за опазване на здравето. В най-бедните страни от Европейски Съюз този % е 6-7%, в развитите страни е 10-12%, а в Съединени американски щати е 16-17% ", изясни протестиращият.

В идващите дни доктор Стойчев ще продължи да работи макар гладната стачка.
" Това е сигнална гладна стачка, която ще продължи 3 дни. Целта ѝ е да запознае обществото с проблемите в опазването на здравето ", разяснява лекарят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР