Тридесет палатки, 450 спални чували, походни легла, стационарни електрически генератори,

...
Тридесет палатки, 450 спални чували, походни легла, стационарни електрически генератори,
Коментари Харесай

Прекратяваме членството си в две международни банки

Тридесет палатки, 450 спални чували, походни кревати, стационарни електрически генератори, както и медикаменти – антибиотици и аналгетици, изпраща България като филантропична помощ под формата на болнично и здравно съоръжение.

Това заяви представителят на кабинета на министър-председателя Кирил Петков - Лена Бориславова след днешното съвещание на Министерския съвет.

До края на деня (2-ри март) следва да се окаже поддръжка на украинските жители под формата на освобождение от заплащане на тол такси на конвоите с филантропична помощ за Украйна, които пътуват през територията на страната ти.

" В подтекста на груповия отговор на Европа и Европейски Съюз по отношение на Русия е взето решение България да приключи участието си в Международната капиталова банка и в Международната банка за икономическо съдействие . Това е в съгласие с всички страни членки на Европейския съюз " - акцентира Лена Бориславова, като не даде повече детайлности.

На въпрос за информацията за съветски посланик, който е бил на територията на България и е правил шпионаж, подпомаган от български военачалник от запаса, Бориславова отговори, че непознатият жител ще бъде отзован, а във връзка с нашия съгражданин, тя разяснява, че няма сходна информация.

В същото време тя увери присъстващите, че по въпроса с осъществения шпионаж министър председателят работи дружно със службите и координира дейностите персонално с Външно министерство. Днес съветската посланичка у нас е била поканена в Министерството на въшните работи да даде повече пояснения, само че тя е отказала - посочи Бориславова.

По думите й се изследва нуждата от идентифициране на още лица, които не са изпълнявали правилно дипломатическите си функционалности. " ДАНС и Прокуратурата правят всички нужни дейности "   – акцентира представителят на кабинета на Кирил Петков и разясни, че от началото на ескалиране на напрежението сред Русия и Украйна, българските служби са в повишена степен на подготвеност и вършат инспекции по всички посоки, които са от голяма важност за националната ни сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР