Тридесет и осем души са задържани до момента за престъпления

...
Тридесет и осем души са задържани до момента за престъпления
Коментари Харесай

МВР: 38 задържани и 108 досъдебни производства срещу изборните права на гражданите

Тридесет и осем души са арестувани досега за закононарушения против изборните права, оповестиха от Министерството на вътрешните работи.

Сто и осем са досъдебните производства, формирани в цялата страна за нарушение на изборните права на жителите, а над 2000 са предупредителните протоколи.

Вътрешният министър Бойко Рашков посочи, че машините за гласоподаване сега са под защита и никой, даже охраняващите ги, няма достъп до тях.

„ По отношение на броя на досъдебните производства към днешна дата и към този час ние към този момент сме наедно с резултатите, които имаме към юли месец на предходните изключителни парламентарни избори. От тази статистика можем да създадем един извод – че някои политически партии не са се отказали да купуват гласове на българските жители, гласоподаватели “, сподели още Бойко Рашков.

Директорът на жандармерията Тодор Гребенаров посочи, че през днешния ден в 13 часа потеглят камионите с машините в цялата страна. Общо 309 лъча с камиони с машини ще охранява Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР