"Тридесет и няколко години виждаме, че когато някой нов дойде

"Тридесет и няколко години виждаме, че когато някой нов дойде ...

Каракачанов: Когато някой нов дойде на власт, първата му работа е да разчисти едни позиции и постове


"Тридесет и няколко години виждаме, че когато някой нов дойде на власт, първата му работа е да разчисти едни позиции и постове, на които слага свои хора.Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.предаването "Тази събота и неделя" на btv .

"Когато аз станах министър на отбраната, не съм се ръководил по някакъв партиен или личностен критерий, не съм уволнил нито един, който е бил назначаван било от ГЕРБ, било от БСП, само защото е назначаван по това време. Ако искаме да дадем тон на една спокойност, на една толерантност и някаква форма на национално помирение, не би следвало да се действа грубо, партизански, и да бъдат уволнявани хора само защото са били назначени от предишната партия", коментира той.

Работата на служебното правителство е не да кадрува, а да подготви изборите. То има право по Конституция, като всяко друго правителство, но не може да внася бюджет и закони, защото няма парламент“, уточни той. Относно предложението към другите патриотични формации да се явят заедно в коалиция, но без лидерите им да участват в партийните листи, Каракачанов каза, че е позитивно настроен.

„Факт е, че между патриотите имаше крамоли, ние като лидери сме се карали. Но нито структурите по места, нито депутатите се караха. Трябва да дадем крачка в страни и да дадем личен пример“, смята Каракачанов.

„Следващото правителство отново ще е фрагментирано. Пак няма да има възможност за съставяне на кабинет. Едно следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус“, допълни той.

Каракачанов смята че в следващия кабинет не трябва да присъстват лидерите на партиите. „Аз няма да присъствам“, категоричен е той. В публикации в медиите се твърди, че Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за нови 36 леки коли на обща стойност 2,5 млн. в последните дни живот на кабинета „Борисов 3“. Каракачанов определи това като лъжа. „Поръчката е от октомври 2020 г., декември същата година е спечелена. Този, който се опитва да търси под вола теле, просто се опитва съзнателно да манипулира обществото“, каза той. Той допълни, че фирмите са се отказали от участие, след което обществената поръчка е проведена отново. „На 10 май са отворени офертите, 20 дни по-късно министърът на отбраната трябва да определи кой печели, след което има 14 дни за обжалване и чак тогава да се подпише договора. Ако се подпише, това ще бъде в края на мандата на служебното правителство“, каза бившият министър.

Източник: skandal.bg