Тридесет и две години след смъртта на Серж Генсбур прочутият

...
Тридесет и две години след смъртта на Серж Генсбур прочутият
Коментари Харесай

Домът на Серж Генсбур отваря врати за посетители


Тридесет и две години след гибелта на Серж Генсбур фамозният му дом на левия бряг на Париж беше открит на 20 септември, като посетителите бяха посрещнати в тъмното бохемско скривалище от щерка му Шарлот, шепнеща в слушалките, пишат от френския уебсайт Le Monde.

В къщата всички движимости на артиста са непокътнати и стоят тъкмо там, където ги е оставил, когато е умрял през 1991 година Черното пиано с неговия автограф, отрязъци от вестници и фотоси на дамите в живота му - Джейн Бъркин и Бриджит Бардо, както и невероятна сбирка от полицейски значки, които той измъква от гостуващи служители на реда.



През цялото време, до момента в който посетителите преглеждат жилището, гласът на Шарлот ги съпътства като един актуален Вергилий, и споделя за живота на семейство Генсбур.

Всяка заран момичето е трябвало да върви на пръсти, тъй като родителите ѝ са били по нощните клубове до ранни зори. Най-емоционалният миг от прекарването, напомнящо малко на осезателен лабиринт, настава, когато тя споделя, че е намерила татко си мъртъв в леглото си от сърдечен удар и е лежала до него толкоз дълго дружно с братята и сестрите си, че е бил доведен балсаматор, с цел да се удължи времето им дружно.



" Веднага откакто той умря, не желаех да шавам нищо. Веднага се замислих за откриването на музей, тъй като самият той беше приказвал за това ", сподели Шарлот пред дребна група кореспонденти, пишат още от медията. Цели три десетилетия минават, до момента в който това стане факт. " Имаше моменти, в които към този момент нямах сили и не желаех никой да влиза ", споделя тя. Едно от тях е гибелта на майка ѝ. Но все пак, Шарлот не се отхвърля от концепцията.

Посещенията в къщата ще се правят, като се позволяват единствено двама души по едно и също време. Всички вероятни часове и дати към този момент са изцяло резервирани до края на годината. Годишно се чакат към 100 000 гости.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР