Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението на

...
Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението на
Коментари Харесай

Съдът в Дупница пусна на свобода срещу парична гаранция задържания кандидат-кмет

Тричленен състав на Апелативен съд – София анулира определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което на Методи Захаринов, претендент за кмет на Дупница, е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ". Вместо това съдът дефинира на Захаринов " парична гаранция " в размер на 2500 лв.. 

Захаринов е с влезнала в действие присъда за 6 години затвор от 2014 година за владеене на банкноти подправено евро с решение на съда в Солун, Гърция. 

Методи Захаринов, който работи като контрольор в Противопожарната работа в Дупница, е разгласен за търсене с Европейска заповед за арест от май 2018 година Беше арестуван на 10 октомври т. година при връщане от предизборна среща в близкото с. Самораново. 

Няма заплаха от укриване от негова страна, той не съставлява социална заплаха, работи, има семейство и две деца и в никакъв случай не се е укривал, постановиха апелативните магистрати. 

Самият Захаринов съобщи пред съда в Кюстендил, че желае да бъде екстрадиран, само че да бъде оставен под домакински арест, с цел да приготви дома си за зимата, при него живеят и родителите му. 

Същевременно Централната изборна комисия се произнесе по проблема с задържания претендент за кмет на Дупница Захаринов, повдигнат от предприемчив комитет, ръководен от брачната половинка му Елена. Той няма да бъде отписван от изборните описи, защото от датата на регистрацията му в Общинската изборна комисия и до този миг не изтърпява наказване " отнемане от независимост ", оповестиха от ЦИК.

По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР