Три звезди на новата испанска и латиноамериканса сцена - Ариадна

...
Три звезди на новата испанска и латиноамериканса сцена - Ариадна
Коментари Харесай

Първи фестивал за нова музика от Испания и Латинска Америка

Три звезди на новата испанска и латиноамериканса сцена - Ариадна Кастейанос, Росио Маркес и Кармен Парис, идват в София през октомври, с цел да показват нов, непокорен прочит на обичайна испанска музика в границите на фестивала! Ol é!

Първото издание на фестивала, чийто уредник е Институт Сервантес-София, съответствува с 10-тата годишнина от началото на работата на културната институция в България. След Седмица на испанското кино, в която Институт Сервантес-София партнира на Посолството на Кралство Испания у нас, и Деня на испанския език, провеждан от Сервантес всяка година, последната самодейност на института - фестивалът за нова музика от Испания и Латинска Америка! Ol é! , ще бъде показана през месец октомври под мотото “Чуй думите. Почувствай музиката. ”

АРИАДНА КАСТЕЙАНОС И ED IS DEAD - 6 ОКТОМВРИ, НЕЗАВИСИМ ТЕАТЪР*

Пиано, фламенко и електронен саунд

Трите концерта от фестивала - на Ариадна Кастейанос, Росио Маркес и Кармен Парис, се провеждат в партньорство с Джаzz+ и ще се състоят в Независим спектакъл на 6, 13 и 15 октомври.! Ol é! ще бъде открит от андалуската пианистка и композитор Ариадна Кастейанос, наречена от американското списание Vanity Fair “един от най-хубавите

млади джаз музиканти на своето потомство ”. Ариадна е окрита и показана на огромната сцена от една значима фигура в испанската просвета - продуцентът и музикант Хавиер Лимон, който е замаян от изключителната й техника и музикалната й вътрешен глас. Нейният албум Flamenco in Black&White печели премия “Грами Латино ” през 2013 година В България изпълнителката идва с диджея и продуцент Ed is Dead, резидент на Fashion Beat Team в Мадрид.

http://ariadnacastellanos.com/music/

РОСИО МАРКЕС - 13 ОКТОМВРИ, НЕЗАВИСИМ ТЕАТЪР

Традиционното фламенко се трансформира в съвременна класика

Програмата на! Ol é! продължава на 13 октомври с концерт на Росио Маркес - без подозрение, една от водещите изпълнителки в едно ново и доста мощно фламенко потомство, което притегля внимание освен в Испания, само че и по света. Росио Маркес издава последния си албум El Niño дружно с Universal Music Испания през септември 2014 г.  Албумът е упорит план - трибют към фламенко легенда Пепе Марчена, и съгласно доста критици е същинска модерна класика. El Niño е записан с фамозния фламенко китарист Пепе Хабичуела, Раул Фернандес - един от най-търсените испански продуценти и музиканти, и международно приетия актьор Педро Г. Ромеро. Енциклопедичните знания на Росио Маркес за голямо многообразие от фламенко стилове, нейната мощна пристрастеност към учене и асимилиране на други жанрове и безкрайната сила, с която търси нови пътища за развиване, я вършат освен име, което заслужава внимание, само че един от най-свежите актьори на испанката и международната сцена.            Росио има забележитен глас и мощно театрално наличие, употребява нови и разнообразни изразни средства и с лекост съумява да трансформира в песните си един обичаен род като фламенкото, доближавайки го до разбирането и чувствителността на актуалния човек.

http://www.rociomarquez.net/

КАРМЕН ПАРИС - 15 ОКТОМВРИ, НЕЗАВИСИМ ТЕАТЪР

Хота, джаз и кубински музиканти

Фестивалът за нова испанска и латиноамериканска музика! Ol é! ще бъде закрит от Кармен Парис, която идва у нас с атрактивно трио кубински музиканти. Кармен Парис е живописен арагонски актьор и става международно известна през 2002 година със своя албум Pa’ mi genio (Warner Music), в който дава нов прочит на арагонската фолклорна музика с вселенски и актуален метод. В идващите си албуми Кармен Парис продължава да опитва с арагонската хота, съчетавайки я с хабанера, ранчера, чотис, ча-ча и испански и бразилски фолклорни ритми. През 2013 година излиза нейният четвърти албум Ejazz con Jota, в който за първи път хотата звучи дружно с джаз оркестър от международно известни северноамерикански музиканти - именитият саксофонист Джордж Гарзон, Мелиса Алдана и барабанистът Хоел Росенблат. Изключително занимателна и атрактивна на сцена, Кармен Парис има необикновено възприятие за комизъм и с наслада споделя увлекателните истории  за всяка своя ария - с изключение на невероятна певица, тя е и комедийна актриса.

http://www.carmenparis.net/

Билетите за! Olé! към този момент са в продажба онлайн на http://ticketplus.bg и в Дюкян Меломан на ул. “6-ти септември ” 7А. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР