Три страни от Европейския съюз призовават за намаляване на тавана

...
Три страни от Европейския съюз призовават за намаляване на тавана
Коментари Харесай

Три страни от ЕС натискат за по-нисък таван на цените за руския петрол

Три страни от Европейския съюз приканват за понижаване на тавана на цените за съветския нефт този месец в опит да затруднят в допълнение на президента Владимир Путин, оповестява " Блумбърг ".

Естония, Литва и Полша оферират таванът, който през декември 2022 година, да бъде понижен до не повече от 51,45 $ за барел, което би го сложило с 5% под пазарните цени.

Днес представители на 27-те страни членки на Европейски Съюз стартират полемики по отношение на преразглеждането на тавана на цената на петрола, който Г-7 и Съюза вкараха в края на предходната година.

Трите страни от дълго време приканват за по-твърд метод към глобите против Москва. Подобни претенции за по-строг таван обаче останаха нечути в договарянията предходната година, защото Съединени американски щати желаеха таванът да бъде избран на равнище, което да разреши на съветския недопечен нефт да продължи да тече към международните пазари. Европейски Съюз се нуждае от единомислеща поддръжка от държавните управления на своите страни членки, с цел да утвърди измененията, което предвещава разгорещени диалози.
 Русия не признава тавана на цените за петрола си
Русия не признава тавана на цените за петрола си

Кремъл отговори на изказванието на Съединени американски щати, че мярката работи добре

Въпреки че Европейски Съюз се съгласи да преразглежда равнището на тавана на цената на суровия нефт на всеки два месеца след първата оценка през януари, Съединени американски щати и съдружниците избраха да запазят прага на 60 $ за барел с аргумента, че новият механизъм към този момент работи и тематиката ще бъде повдигната през март .

Ценовото ограничаване на петрола има двойна цел - да се опита да резервира потока на съветски нефт, като в същото време свие приходите на Москва от експорт.

Приходите на Русия от продажби на нефт през януари са в размер на 13 милиарда $, само че препоръчаното понижаване на тавана на цените би ги лимитирало с 650 милиона $, съгласно калкулации на трите източноевропейски страни.
 Русия разчете знак, че Европа още се нуждае от петрола ѝ
Русия разчете знак, че Европа още се нуждае от петрола ѝ

Два типа нефтопродукти са освободени от тавана на цените, признат от ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР