Три са основните причини, заради които спечелихме домакинството на Световното

...
Три са основните причини, заради които спечелихме домакинството на Световното
Коментари Харесай

Министър Кралев: Спечелихме домакинството на Световното по волейбол заради успешното Европейско

Три са главните аргументи, поради които спечелихме семейството на Световното състезание по волейбол за мъже – сполучливата организация на Европейския шампионат през 2015 година, фантастичната аудитория във Варна и София и голямата работа, която свършиха държавното управление на премиера Бойко Борисов и федерацията по волейбол. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев преди мача България – Финландия, извоюван изрично от момчетата на Пламен Константинов с 3:0 гейма и с който започва Световното състезание по волейбол в зала „ Конгресна “ в морската столица.
„ Горд и благополучен съм, че в моя роден град Варна даваме началото на Световното състезание по волейбол. За първи път в историята две страни са домакини на шампионат на планетата. Това са България и нашите положителни другари от Италия, с които работихме доста през последните 4 години. Наслаждавайте се на този празник, той е за Вас “, обърна се към публиката министърът.

Той благодари на кметовете на трите градове-домакини София, Варна и Русе за положените старания в организацията на шампионата.

По-рано денем Красен Кралев участва на представянето на книгата-фотоалбум за Любо Ганев „ Светът отвисоко” с създатели Владимир Памуков, Тодор Шабански и фотографа Бончук Андонов.
„ Любо Ганев е един от най-класните и известни по света български спортисти. Радостно е, че тази книга излиза тъкмо в навечерието на Световното състезание, на което сме домакини, с цел да може повече хора да се допрян до сходна емблематична персона и да почерпят опит и ентусиазъм от неговите триумфи, “ сподели министър Кралев.

Първата надписана от Любо Ганев книга бе за Кралев, на който волейболната легенда благодари за всичко, което прави за българския спорт.
 България - Финландия @@@

Световното състезание по волейбол за мъже 2018 ще се организира от 9 до 30 септември 2018 година в България и Италия. За пръв път домакини на събитието ще бъдат 2 страни, а България приема още веднъж шампионат на планетата след 1970 година В Шампионата вземат участие 24 тима, които са разграничени в четири групи от по 6 отбора. Българският тим е в група “D” с отборите на Полша, Иран, Куба, Финландия, Пуерто Рико, като мачовете се играят във Варна. В Русе ще се изиграят срещите от група “B” (Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай, Холандия). Отборите от останалите 2 групи ще играят срещите си в Италия. Нашата страна ще одобри и 12 срещи от 2-ата групова фаза на Световното състезание, които ще се играят в София и Варна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР