Три плевенски състава се завърнаха с престижни отличия от участието

...
Три плевенски състава се завърнаха с престижни отличия от участието
Коментари Харесай

Три плевенски състава впечатлиха с участието си в Националния фолклорен фестивал в Бургас

Три плевенски състава се завърнаха с влиятелни оценки от присъединяване си в Националния фолклорен фестивал „ Сребро в косите, ария в душите ”, състоял се в гр. Бургас в края на м. септември.

Новината заяви Пенка Иванова – ръководител на Общинския съвет на „ Съюз на пенсионерите – 2004 ”.

         В обичайното културно събитие са взели участие Хорът на учителките с началник Галя Кокорска, Фолклорната група „ Веселяк ” с  началник Мария Павлова, Фолклорната група „ Пендара ” при Пенсионерския клуб „ Данаил Попов ” с началник Елена Каменова и Фолклорната група при читалище „ Извор ” – с. Горна Митрополия, с началник Стойка Василева.

         В конкуренция с  около 70 обединения от цялата страна първите три плевенски състава са оценени за присъединяване в церемония вечерта с още седем финалисти. Представителите на Плевен са наградени с влиятелни оценки.

         Националният фолклорен фестивал „ Сребро в косите, ария в душите ”  се провежда от Община Бургас и Сдружение „ Съюз на пенсионерите – 2004 ”. Участието на нашите сформира е със съдействието  на Община Плевен. С поддръжката на локалната администрация се организира и Прегледът на художествената самоинициатива на хората от третата възраст в Летния спектакъл в парк „ Кайлъка ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР