Три пъти подскочи началникът на АГ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ д-р

...
Три пъти подскочи началникът на АГ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ д-р
Коментари Харесай

Бабинден в АГ отделението на „УМБАЛ-Пловдив“

Три пъти подскочи началникът на АГ отделението в „ УМБАЛ-Пловдив “ доктор Венцислав Демирев, преди да разчупи красиво декорираната с розово и синьо бебе пита в Деня на родилната помощ. Повече момчета ще се раждат през тази година, изстреля старшата акушерка Любомира Тошева, откакто за секунди преброи частите. Според поверието това значи, че следва война, разтълкуваха някои. Повече момчета се раждат в положителните години – когато има храна, успокоение, мир и естетика, опонираха други.



Тази заран по традиция в АГ отделението тържествено бе празнуван Бабинден, осъществен бе и ритуалът „ поливане “. За измиването на ръцете на доктор Венцислав Демирев оказа помощ доктор Йоана Згурева, която е неонатолог в болница " Пловдив " и чака своята първа рожба през юни. Категорична е, че ще роди тук, тъй като напълно се доверява на професионализма на сътрудниците си.

Гост на празника беше кметът на регион Северен Стоян Алексиев, както и медици и чиновници на болничното заведение.

Нито един случай с родилки и бебета няма през предходната година в “УМБАЛ -Пловдив ". В родилното поделение работят 15 лекари и акушерки, които са постоянен екип, те са помогнали на 726 бебета да проплачат през 2019 година, а от началото на тази година – на още 36.

Общо ражданията са 713, като от тях 293 са оперативни интервенции, а това е доста по-малко от половината, уточни Тошева. Десет са ражданията, дали живот на близнаци и тризнаци. „ Българката към този момент ражда за първи път приблизително на 28 години, въпреки че ние имаме и13-годишна родилка, като и 54-годишна. Щастливи сме, че и при тях всичко мина без проблеми и си отпътуваха по живо, по крепко у дома с бебетата “, съобщи доктор Демирев.

Изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Аргир Аргиров връчи на екипа приветствен адрес от името на управлението. Той пожела на целия личен състав да бъдат здрави и заредени с позитивни страсти и сили, с цел да извършват своята задача. След това награди за отличната им работа доктор Семра Халил и акушерка Нина Хаджийска от АГ отделението, както и доктор Йоана Згурева и на доктор Елена Атанасова от Неонатология.

Кметът на Северен Стоян Алексиев също поздрави присъстващите на тържеството и акцентира, че трудът на акушер-гинеколозите и на акушерките е тежък, доста виновен и безрезервен, тъй като от техните старания зависят животът и здравето, както на майките, по този начин и на бебетата. Той пожела в „ УМБАЛПловдив “ през тази година да се родят повече деца, а първото бебе за 2021 година да проплаче тук секунда след среднощ.

Отец Теодосий и отец Петър, които всяка седмица служат в параклиса „ Св. Пантелеймон “ в лечебното заведение, отслужиха водосвет за здраве и благополучие на личния състав и пациентите. Отец Петър напомни, че освен родилките, само че и медиците минават през доста премеждия, паники и терзания, до момента в който доведат всичко до добър и щастлив край, а отец Теодосий издаде, че третото и четвъртото дете на сътрудника му са родени в тази болница.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР