Три пъти по-ниска пенсия от очакваното скоро ще започне да

...
Три пъти по-ниска пенсия от очакваното скоро ще започне да
Коментари Харесай

Брат Аргиров се уреди с 2000 евро пенсия, но е недоволен

Три пъти по-ниска пенсия от предстоящото скоро ще стартира да получава естрадният артист Светослав Аргиров. Въпреки че сумата била, мощно занижена, въпреки всичко остава колосално висока за българските стандарти, написа столичен вестник.

Става дума за 2000 евро месечно - пари, които мнозина родни пенсионери вземат в границите на 6 месеца. Пенсията на Светослав обаче ще му се превежда от Норвегия, където той дълги години живя и се труди. Едва в този момент е оправил дефинитивно документите си за стаж и му остават още няколко месеца очакване, до момента в който навърши нужната възраст. Първоначално пресмятал, че ще грабне рекордните за нашите географски ширини 6000 евро месечна издръж за напреднала възраст, само че сметките му се оказали криви. Крайната сума е някъде 2 хиляди евро, или 4 бона, само че артистът е безапелационен, че не парите са най-важното нещо на този свят. Светослав към този момент има и българска пенсия, която е в размер на 500 лв..

С брат му Благовест влязоха в описите с пожизнени пенсии, раздавани от Министерството на културата. Благовест няма дълготраен стаж в чужбина и не е бил жител на друга, по тази причина ще прибира по-оскъдни пари за напреднала възраст. Естрадните звезди през този април навършват 65 години. Те възобновиха музикалната си кариера след дългогодишна пауза и още веднъж обикалят по концерти и участия в страната. Основните им приходи обаче идват от компаниите им. Пръв в бизнес начинанията се ориентирал точно Благовест, който още преди 20 години основал адвокатска фирма за недвижими парцели. Светослав пък изкара много години зад граница и бе добре заплатен музикант в Норвегия, само че се върна у нас с жена си Кристин през 2017 година Сега двамата живеят в чисто нови покои в Банкя, които неотдавна си построиха, само че единствено с дамите до себе си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР