Три нови специалности за бакалаври ще има през учебната 2021/2022

...
Три нови специалности за бакалаври ще има през учебната 2021/2022
Коментари Харесай

Три нови специалности за бакалаври ще има в УХТ в Пловдив



Три нови специалности за бакалаври ще има през образователната 2021/2022 година в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, а основаването им е разследване от декларирания интерес от страна на работодателите. 

Парфюмерия и козметика, технология на растителните мазнини и етеричните масла, на тютюна и тютюневото произвеждане, на захарите и захарните произведения ще учат студентите, избрали една от новите специалности.

Другите две са „ Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските артикули “ и „ Икономика на туристическата промишленост “.

„ Полагаме старания за привличане на студенти и в двете предпазени специалности ", сподели зам.-ректорът доцент Христо Спасов.

Това са „ Машини и апарати за ХВП и биотехнологичната индустрия “ и „ Топлотехника “, като страната ще покрива напълно или отчасти таксите за образование на признатите при съществуване на подписан контракт с работодатели.

Вече е избран от Министерство на образованието и науката и приема за идната образователна година - общо 815 студенти - бакалаври и магистри. През април ще се организира втората предварителна онлайн кандидатстудентска сесия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР