Три нови апарата получи детското отделение на Клиника по физикална

...
Три нови апарата получи детското отделение на Клиника по физикална
Коментари Харесай

Клиниката по рехабилитация в УМБАЛ “Свети Георги” получи дарение от три нови апарата

Три нови апарата получи детското поделение на Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив. Това оповестиха от лечебното заведение.

Дарението одобри доктор Илиана Тодорова от името на началника на клиниката проф. доктор Елена Илиева. “Благодаря от името на проф. Илиева, от мое име, от името на целия детски бранш и най-много от името на децата. Тук се лекуват деца, които единственият им късмет е рехабилитацията, с цел да могат да подобрят здравето си и да се изградят като естествени хора в обществото. За нас това е голяма помощ ”, сподели доктор Тодорова.

Една от техниките е уред за магнитотерапия, който е специфичен с това, че се употребява при деца с по-специфични параметри. Този магнит е с изменящ интензитет от нула, тъй че може да бъде употребен и при напълно мънички деца, което е доста значимо, разясняват експертите.

4-ри канален преносим електростимулатор е вторият уред, който е един от най-често употребяваните в рехабилитацията. С него се вършат стимулации на повредени мускули, на засегнатите крака, на деца с детска церебрална парализа, на деца с родови контузии. Положителното при тази инсталация е, че е с изменящи се параметри, които покриват съвсем цялата патология.

Третият уред е апарат за светлинна терапия Bioptron с извънредно необятно приложение. Той е портативен и може да бъде употребена и когато се вършат съвещания и лекувания в Клиниката по педиатрия, когато децата не могат да дойдат в този кабинет.

Средствата за дарението са събрани от Благотворителния пролетен бал на Студентски съвет към МУ - Пловдив, допълват от болничното заведение. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР