Три мечета на възраст не повече от четири месеца са

...
Три мечета на възраст не повече от четири месеца са
Коментари Харесай

Природозащитници спасиха три мечета

Три мечета на възраст не повече от четири месеца са избавени при взаимна акция на Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян и фондация „ Четири лапи “. Това стана след получен сигнал на дежурен телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда, в събота към обяд.

В региона на село Барутин, община Доспат, на асфалтов път наоколо до река са открити три дребни мечета без майка. С цел безопастност, както за мечетата, по този начин и за жителите на селото, животните са прибрани от чиновниците на Спешната група към екоинспекцията. Извършен е няколкочасов оглед на региона и са търсени следи от майката. След като тя не е открита, със съдействието на Министерство на околната среда и водите са подхванати ограничения по съгласуване на взаимни действия с фондация „ Четири лапи “. Поради обстоятелството, че мечетата са кърмачета и дълъг престой без мляко би довел до гибелта им, те незабавно са превозени и признати в Парка за танцуващи мечки край Белица, стопанисван от "Четири лапи " и фондацията на Бриджит Бардо. Там за тях ще бъдат полагани грижи от опитни експерти.

Междувременно от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян, в региона на село Барутин ще се слагат фотокапани и ще се следи дали ще се появи майката на мечетата. Ако тя не бъде открита в границите на идната седмица, те ще бъдат настанени в избавителен център в Гърция, който е профилиран в оказването на помощ на осиротели мечета и връщането им в естествената им среда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР