Три македонски театъра отмениха българската постановка Вражалец“, съобщава БГНЕС.В рамките

...
Три македонски театъра отмениха българската постановка Вражалец“, съобщава БГНЕС.В рамките
Коментари Харесай

Македонски театри забраниха българската постановка „Вражалец“

Три македонски театъра анулираха българската режисура „ Вражалец “, оповестява БГНЕС.

В рамките на единствено няколко минути театрите в Щип, Струмица и Битоля анулираха гостуването на българските артисти, базирайки се на сходни механически проблеми, свързани с електрическата система, отоплението и покривната структура.

Този акт става на фона на антибългарската нервност, която доближи невиждани равнища през последните седмици и откри своята кулминационна точка в жестокия побой, нанесен над македонския жител с българско съзнание Християн Пендиков. Секретарят на Българския клуб в Охрид „ Цар Борис III “ беше грубо пребит без причина. Той беше признат за лекуване в петък във ВМА. В момента е изваден от реанимация и се намира в отделението по орална хирургия на военната ни болница. Пендиков неведнъж е заплашван с физическа кавга, даже сега, когато се лекува в страната ни. Заради случая България извика своя дипломат в Скопие Ангел Ангелов за съвещания.

Македонските управляващи настояват, че става дума за изолиран случай е не стопират да упрекват България във всички най-големи грехове. В това се включиха всички институции от президента през премиера до медиите им.

В тази атмосфера на ненавист против българите и България пострадаха и културните ни връзки. Театралната режисура „ Вражалец “ трябваше да се играе на 1, 2 и 3 февруари в Битоля, Щип и Струмица. Гостуването на едни от най-популярните български артисти бе по самодейност и финансиране на Фондация „ Българска Памет “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР