Три кръстовища в столицата продължават да са блокирани от палаткови

...
Три кръстовища в столицата продължават да са блокирани от палаткови
Коментари Харесай

Полицията премахна протестната блокада пред румънското посолство

Три кръстовища в столицата не престават да са блокирани от палаткови лагери на протестиращи. След намесата на жандармерията кръстовището пред румънското посолство, което също беше блокирано през нощта, рано сутринта беше освободено за придвижване.

По информация на БНР, трима души са били задържани след акцията рано сутринта, която е минала без напрежение. Задържаните са отведени в Първо районно ръководство. Двама от тях са били без персонални документи, а единият е арестуван за несъблюдение на полицейско предписание.

"Премахването на палатковия лагер на „ Ситняково “ е деяние от обезсърчение на държавното управление. В това обезсърчение те настройват хората още повече. С всяко едно деяние те провокират същински сериозен протест. Бунтът ще се приготви по-сериозно. Това освен ще се повтори, това ще се развъди ", съобщи пред БиТиВи проф. Велислав Минеков от "Отровното трио ".

Той описа, че полицията е пристигнала на бул. "Ситняково " към 4:30 и е била толкоз многочислена, че улицата е „ почерняла “. Служителите на реда са „ хвърлили “ палатките на един камион и част от остатъците на лагера в този момент се намират на "Орлов мост ".

Довечера в 19.00 часа още веднъж пред фонтана на президентството е планувана следващата протестна акция под наслова "Да защитим демокрацията - ден 37 ".

Все още се блокирани кръстовищата на "Орлов мост ", пред Ректората на Софийския университет и пред Министерския съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР