Три комисии в парламента безпрецедентно останаха без председател. След двудневен

...
Три комисии в парламента безпрецедентно останаха без председател. След двудневен
Коментари Харесай

Безпрецедентно! След двудневен пазарлък и скандали 3 комисии...

Три комисии в Народното събрание невиждано останаха без ръководител . След двудневен пазарлък партиите не можаха да се схванат кой да застане отпред на комисиите по спорт , по земеделие и по правата на индивида . А за управленията на правната и на тази по конституционни въпроси изобщо не пристигна ред.

До следващия тупик се стигна след разправии и обвинявания кой кадрува по мрачно в Народното събрание.

Големият скандал се развихри поради спортната комисия , за която спориха “Продължаваме смяната ” и Движение за права и свободи. Двете групи предложиха за началник някогашния състезателен министър Радостин Василев и Халил Летифов, само че нито един от двамата не събра задоволително поддръжка. След несполучливия избор “Български напредък ” издигна Даниела Дашева, само че след това я отдръпна и по този начин комисията остана без началник и състав.

От смяна в късен час на комисиите, които са били отредени на Политическа партия , се оплака Андрей Гюров. Той сподели, че са им дадени шефски места в комисии, които не са били техни стремежи. Като образец даде пренасочването точно на спортната комисия към Движение за права и свободи. Кой в последна сметка реди комисиите в Народното събрание, попита шефът на групата на Политическа партия.

Последва скандал, в който от “Промяната ” и Движение за права и свободи си размениха обвинявания в неистина. Разправията мина и през тематиката за това кой е герой срещу корупцията. Виждаме колаборация на превзетата страна, която се пробва да си върне контрола и да отбрани корупция, с която ще се борим, съобщи Настимир Ананиев от Политическа партия. С което провокира Мустафа Карадайъ.

" Някой си приписва, че е независимият герой за битка с корупцията ", подлага на критика водачът на Движение за права и свободи и прикани депутатите да не се вживяват в ролята на Рамбо, Конституционен съд, углавен съд, административен, тъй като имат пълномощия според конституцията. Затова някои имали потребност от обучителен семинар.

Кадрува ли някой отвън Народното събрание, попита по-късно Радостин Василев в коридорите и упрекна служебното държавно управление. Той описа, че е имал “покана за диалог в коридорите от едно от главните лица на Движение за права и свободи ”, на която бил поканен да се откаже от началник на комисията. Най-основният мотив беше, че е имало позвъняване от президентството и от служебния министър на спорта Весела Лечева, които се възпротивяват на това и не е удачно сега да се влиза в спор там, а и на мен такава война не ми трябвала, описа Василев.

“След това имахме втори диалог с Кирил Петков и управлението на Движение за права и свободи, където ни беше обяснено, че те “няма да си оставят магарето в калта ” и че е стихотворец ангажимент ”, описа още Василев в коридорите на Народното събрание. А Петков свърза съпротивата против него с импортирания сигнал в КПКОНПИ против Весела Лечева.

Кой обаче се е обадил от президентството и на кого от Движение за права и свободи - Василев и сътрудниците му не дадоха отговор.

" Радостин Василев беше в нашата стая - те пристигнаха с Петков, беше превъзходен диалог и им казахме това, което през днешния ден чухте от трибуната на Народно събрание, удостовери водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание. Ако Радостин Василев на вас ви каже, че сте камила, вие ставате ли камила? ", сбит бе той.

Весела Лечева също отхвърли изказванията на Василев. Категорично декларирам, че не съм се обаждала на никого от Народното събрание и не ме е боязън от инспекция на КПКОНПИ. Всичко останало са неистини и операции с името ми, написа тя в публична позиция от министерството.

Другата противоречива комисия се оказа земеделската. Отново кандидатура на “Промяната ” срещна отпор - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се опълчиха на избора на някогашния зам.-министър на земеделието Иван Христанов за неин началник.

Енергийната, външната и просветителната комисия се поемат от ГЕРБ. “Промяната ” получи тези по въпросите на Европейски Съюз, опазване на здравето и електронно ръководство. А експремиерът Кирил Петков остана редови член на две комисии.

Стефан Янев оглави антикорупцията, Костадин Костадинов - българите отвън страната, а Българска социалистическа партия - превоз, обществена и медийна. Демократична България взе стопанската система, а “Възраждане ” - тази по туризъм. Движение за права и свободи ще е отпред на тези по бюджета и околната среда и водите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР