Три жени от Дома за хора с физически увреждания в

...
Три жени от Дома за хора с физически увреждания в
Коментари Харесай

Три жени от социалния дом в Джурково са с коронавирус

Три дами от Дома за хора с физически увреждания в село Джурково - община Лъки са дали позитивна проба за Covid – 19, заяви Българското национално радио.

Те са на възраст сред 30 и 40 години, настанени са за лекуване в Инфекциозното поделение на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив и са в положително положение.

Взети са проби на всички 40 жители на Дома, както и на медицинския и обслужващ личен състав. Близо 60-те проби се чакат до края на деня или най- късно на следващия ден.

В дома са прави цялостно епидемиологично проучвани. Сградата е дезинфекцирана, разговаряно е с личния състав за ограниченията за сигурност. Ако бъдат открити нови случаи на ковид, те ще бъдат настанени в МБАЛ „ Асеновград “, стана ясно след инспекцията на регионалния шеф Дани Каназирева и на РЗИ в здравното заведение.

Тя се наложи след получен сигнал от Спешна помощ, че общинската болница е отказала да одобри трите инфектирани дами, което е наложило превозването им в УМБАЛ „ Св. Георги.

Ковид отделението в Асеновград разполага с 22 кревати. В момента там са настанени 7 души, като при идването на трите дами във всяка една стая е имало по един пациент. Дежурният екип е трябвало да направи организация за разбъркване на болните, само че това е изисквало време, изясни шефът на болничното заведение доктор Иван Червенков и акцентира, че сега в отделението има свободни места.

" Става дума за разминаване в връзката сред Спешна помощ и екипите ", съобщи след осъществената инспекция регионалният шеф Дани Каназирева. Тя моли към управлението на асеновградската болница да се изгладят организационните проблеми, както и лечебните заведения да не отхвърлят на Спешна помощ, обзор и банкет на пациенти.

Директорът на РЗИ доктор Ваня Танчева опредили случая като " неразбирателство ", добавя БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР