Три години след като Vivacom успешно предостави неограничен интернет достъп

...
Три години след като Vivacom успешно предостави неограничен интернет достъп
Коментари Харесай

Vivacom ще продължи да предоставя интернет на българските учени в Антарктика

Три години откакто Vivacom сполучливо даде безграничен интернет достъп на българските учени на антарктическата ни база, компанията и Софийският университет „ Св. Климент Охридски ” подписаха съглашение за удължение на предоставяната услуга. Свързаността ще продължи да се реализира през сателитна станция „ Плана ” на телекома, посредством сателит на сателитния оператор – SES.
Партньорството със Софийския университет е следващото доказателство за софтуерното водачество и новаторска визия на телекома, които разрешават българските учени на о. Ливингстън да правят пълноценно научноизследователската си активност. Предоставената услуга дава опция на експертите в нашата база на ледения континент да обменят данни в действително време, както и да употребяват директна IP телефонна връзка. Това доста усъвършенства процесите на работа и способства за цялостния триумф на задачата. Преди  три години, когато Vivacom към момента не предоставяше интернет услуга, българските учени на Антарктика са употребили само Wi-Fi връзка единствено през уикенда, пусната от други задгранични бази на континента.

Владимир Рангелов, шеф Продажби на Радио и ТВ услуги във Vivacom, споделя: „ Предоставяйки интернет съгласуваност, Vivacom предизвиква научноизследователската и просветителна активност на Българския Антарктически Институт и на Софийски университет. “
Проф. Пимпирев ще показа пред депутатите плануваното първо корабоплаване до Антарктида
Директорът на Антарктическия институт проф. Христо Пимпирев и началникът на Висше военноморско учебно заведение бригаден адмирал Боян Медникаро...
Прочети повече
„ В края на предходната и тази година се организира юбилейната 30-та българска антарктическа експедиция, по време на която се построяват основите на новата научна лаборатория в българската изследователска база „ Св. Климент Охридски “. Изключително сме щастливи, че направихме това партньорство и ценим високо съдействието на Vivacom, с цел да могат нашите учени да правят работата си пълноценно и да отстояват репутацията ни на уважавана полярна нация, със значими достижения в разнообразни научни области “, сподели проф. Христо Пимпирев.

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР