Три години след като Швеция смая света с първата магистрала

...
Три години след като Швеция смая света с първата магистрала
Коментари Харесай

Германия откри първите 5 км. от магистрала за електромобили

Три години откакто Швеция смая света с първата автомагистрала за електрически автомобили, и Германия направи своя старт. Пет километра по една от най-натоварените високоскоростни прави във Федералната република към този момент са електрифицирани. Амбициите са за в бъдеще трасетата да се разраснат до 1000 км.


А5 е аутобан в западната немска провинция Хесен. Движението там е доста интензивно. Съответно и въздухът е нечист. За да се понижи изхвърлянето на нездравословни излъчвания в атмосферата, там бяха взети ограничения. По една от лентите на автомагистралата към този момент минават електрически жици.
Електричеството по автомагистралата става част от бъдещето. Не е единственото решение, само че за превозването на артикули, сигурно е. Лесно се построява инфраструктура и доста бързо се конфигурира.
Камионите, оборудвани с акумулатори, се зареждат по време на придвижване. Понеже са хибридни, се превключват автоматизирано. От водача не се изисква нищо с изключение на да се движи сред специфичната маркировка. Проектът е финансиран от немското министерство на екологията с 14,6 млн. евро.

Сега ведомството събира данни за успеваемостта. От тях зависи по-нататъшно разширение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР