Три български лодки достигнаха до полуфиналите на световното първенство по

...
Три български лодки достигнаха до полуфиналите на световното първенство по
Коментари Харесай

Три български лодки в полуфиналите на световното по гребане

Три български лодки доближиха до полуфиналите на международното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години в Пловдив. Мъжката двойка скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов приключи на второ място в репешажа си и продължи в битката за огромния край.

Скифьорът Борис Йотов направи спокойна гонка, която му разреши даже да запази сили и да приключи на втора позиция в своя четвъртфинал, като също продължава напред. На полуфинал е и Десислава Георгиева, коята финишира втора в репешажа на женския скиф. Иван Колев (скиф, лека категория) остана трети в полуфинала за систематизиране на финали F/Е и ще гребе на край F.

Представителите на Международната федерация по гребане (ФИСА) не стопират да хвалят организацията на шампионата. В Пловдив дойде и президентът на ФИСА Жан-Кристоф Ролан.

„ Едно огромно благодаря за метода, по който организирате шампионата - съобщи ковчежникът на ФИСА Майк Уилямс. - Получава се ужасно съревнование, а имаме и доста международни върхове. Сигурен съм, че ще има и още повече, изключително, в случай че вятърът е попътен. А аз знам, че ще е попътен, тъй като познавам Иван Попов (председателят на организационния комитет б.а.), който може да управлява всичко към шампионата. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР