Тревожно замърсяване се отчете тази седмица в индийската столица Делхи.Очакванията

...
Тревожно замърсяване се отчете тази седмица в индийската столица Делхи.Очакванията
Коментари Харесай

Тревожно замърсяване на въздуха в Индия

Тревожно замърсяване се регистрира тази седмица в индийската столица Делхи.

Очакванията са качеството на въздуха да се утежни в допълнение. Страната се готви за фестивала на светлината, който се чества в края на октомври с доста фойерверки, също така следва зимен сезон.

Токсичен смог годишно пада над Индия в резултат на интензивния трафик, индустриалното произвеждане и селскостопанските боклуци. През зимата нещата се утежняват в допълнение от изгарянето на биомаса за отопление и готвене.

В началото на тази седмица качеството на въздуха беше несъмнено като " доста неприятно ", леко усъвършенстване беше записано във вторник, само че евентуално през идващите дни замърсяването още веднъж ще се усили. Този път - поради идния фестивал Дивали.

" Всяка година с идването на фестивала на светлината записваме скок на показателя за качеството на въздуха от неприятен до извънредно неприятен и рисков. Още не се е стигнало до такава степен, само че сме привикнали с неприятния въздух. Да забележим какво ще стане ", сподели жителят на Ню Делхи Субхаш.

Поне 140 милиона поданици на Индия дишат въздух, който е нечист 10 пъти над нормите, избрани от Световната здравна организация. Делхи е най-замърсената столица в света. От 30 -те градове с най-лошо качество на въздуха на планетата, 21 са в Индия., това демонстрират данни от 2019.

Властите в Делхи постоянно афишират разнообразни проекти за понижаване на замърсяването, само че съвсем без резултат. В момента държавното управление предизвиква жителите да заобикалят предвижване с коли и да ги заменят с публичен превоз.

Автор: Ния Прелджич



Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР