Тревожно и критично писмо изпратиха до здравното министерство от Националното

...
Тревожно и критично писмо изпратиха до здравното министерство от Националното
Коментари Харесай

Личните лекари: Нищожното количество ваксини ни изхвърля от процеса на имунизация


Тревожно и сериозно писмо изпратиха до здравното министерство от Националното съдружие на персоналните лекари. Те настояват, че дозите ваксини се разпределят безредно, а до тях на процедура доближава незначително количество, което на процедура ги изхвърля от процеса на имунизацията. Начинът на даването и неразбираемата логичност на разпределение на имунизациите има демотивиращ резултат, се споделя в позицията.

Писмото е оповестено на интернет страницата на сдружението.

Изключително демотивиращо за персоналните лекари е до момента в който чакат да получат ваксини, огромно количество да се дава за други места за имунизиране, след което получават отвод поради привършване на имунизациите или им сепредоставя по 1 флакон, показват още в писмото си от сдружението.

От сдружението оферират в писомото си до министъра предпочитано да бъдат доставяни ваксини за обезпечаване на имунизацията на подадените от тях описи със искащите да се имунизират. Ваксините да се доставят до лекарските практики, каквато логистика бе обещана, оферират още лекарите и показват, че сходна процедура има при други национални стратегии за ваксинопрофилактика с други целесъобразни ваксини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР