Тревожните мисли често ни връхлитат на най-неподходящото място в най-неподходящото

...
Тревожните мисли често ни връхлитат на най-неподходящото място в най-неподходящото
Коментари Харесай

Лесната техника, с която се справяме и с болката, и с тревожността

Тревожните мисли постоянно ни връхлитат на най-неподходящото място в най-неподходящото време. За да не позволим на тревожността да промени метода ни на живот и да вземем за пример да заобикаляме обстановки, които може да я породят, е значимо да знаем по какъв начин да се оправим с нея бързо и елементарно. А в случай че може и близките да не схванат какво се случва ще е най-добре.
 Бюджет, пари, тревога и по какъв начин да преодолеем страха за финансовата си непоклатимост
Как да сме по-стабилни финансово

И да спрем да се тревожим за бюджета си

Според ново проучване има една елементарна техника, с която можем да понижим безпокойството за броени минути, без да се постанова да прибягваме до медикаменти. Тя включва потупване с върховете на показалеца и междинния пръст върху осем акупунктурни точки по тялото в продължение на 10 минути. Тези точки са краищата на така наречен меридиани - пътищата, по които тече силата съгласно обичайна китайска медицина.

Първата точка се намира в меката външна част на дланта, тъкмо под дребния пръст. Следващата точка е на върха на главата. Третата е при започване на веждите - от лявата или от дясната страна. Четвъртата се намира във външния ъгъл на окото. Върху костта под очите и тъкмо под носа са другите акупунктурни точки. Следващата е на брадичката. От двете страни под ключицата и на четири пръста под мишницата отдясно и отляво и в основата на нокътя на всеки пръст на ръката се намират последните точки, върху които би трябвало да окажем влияние.

Discover the potential of your subconscious mind through Emotional Freedom Technique (EFT) tapping.

Eliminate blockages
Delve into your emotions
Reshape your narrative for effective self-improvement

Use the below tapping points while repeating your affirmations:
— Subconscious Mind (@INFLUENCESUBCON)
От значително значение за успеваемостта на метода е да назоваваме казуса си, до момента в който извършваме потупванията. Трябва също по този начин да повтаряме утвърждаващи изказвания като: " Въпреки че имам този боязън от височини, се одобрявам подобен, какъвто съм ".

Този трик е част от известната техника за прочувствена независимост, която комбинира детайли на акупресура, експозиционна терапия и когнитивно преструктуриране. В композиция с упражненията върху акупунктурните точки се предлага и надълбоко, диафрагмено дишане, което също е потвърдено, че понижава пулса и стойностите на кръвното налягане и по този метод води до резултат на утешение.
 Снимка 638949

Според извършения опит, използването на техниката с потупване води до доста по-ефективно справяне с разнообразни мании и страхове, както с психическите, по този начин и с физическите прояви на тревогата, в сравнение с в случай че се ползва единствено техниката на надълбоко дишане. И това е следващото доказателство, че техниката за прочувствена независимост задейства парасимпатиковата нервна система - тази част от нашата нервна система, която възвръща положението на мира и релаксация, предава Daily Mail.

Техниката може да идва от обичайната китайски медицина, само че съвременните изследвания в региона на неврологията удостоверяват нейния резултат, който се допуска, че се дължи на смяната на метода, по който другите елементи от мозъка споделят между тях.
 Тревожност, безпокойствие и различни способи като ароматерапия и мобилни приложения за справяне с тях
Алтернативни способи да се оправим с тревогата

Освен физическата интензивност

Например изследване от предходната година потвърждава, че този способ дейно повлиява тежестта на хронични болки, понижава тревожността и усъвършенства цялостното качество на живот. А с ядрено-магнитен резонанс се потвърждава, че това се дължи на намаляване на връзката сред медиалния префронтален кортекс (област, модулираща болката) и двустранните области на сивото вещество в задната част и таламуса, като и двете области са свързани с модулирането на болката. Така че изгодите от техниката са не само психологични, само че и чисто физиологични.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР