Тревожни кадри, наскоро изтекли от немска лаборатория за фармацевтични изследвания,

...
Тревожни кадри, наскоро изтекли от немска лаборатория за фармацевтични изследвания,
Коментари Харесай

Изтекло видео показва животни, които са измъчвани във фармацевтична лаборатория

Тревожни фрагменти, неотдавна изтекли от немска лаборатория за фармацевтични проучвания, демонстрират, че маймуните крещят, до момента в който ги изтезават. Други животни, в това число котки и кучета, също кървят или са пред умиране в шокиращото видео.

По-голямата част от пуснатите фрагменти се концентрират върху маймуните, които са захванати за вратовете посредством железни скоби.

Кадрите са снимани скрито в „ Лаборатория по фрамакология и токсикология “ или (LPT) в Хамбург, Германия. В постройката проникнал деятел за правата на животните, който бил нает в компанията, с цел да получи достъп до секрети като тези, показани във видеото.

 измъчвани-маймуни

„ Шпионинът “ под прикритие, който пусна видеото, е от организациите за правата на животните Soko Tierschutz и Cruelty Free International (CFI), само че името му не е издадено заради съображения за персоналната сигурност.

Други фрагменти демонстрират, че когато не се организират проби, животните са затворени в доста дребни кафези.

Фридрих Мюлин от Soko Tierschutz разказва ужасяващите условия пред Mirror, като споделя: „ Животните даже към момента са размахвали опашки, когато са били отвеждани за ликвидиране, кучетата са търсели обезверено контакт с хората “.

„ Най-лошите процедури бяха за маймуните. Породата макаци са дребни, относително леки примати, които постоянно се употребяват за опити с животни в LPT. Те се държат в тесни условия в дребни кафези. Много от животните са развили компулсивни пристрастености и се вижда, че обикалят в кръг “, прибавя той.

 маймуни-в-клетка

Кадрите, пуснати в медиите, са с дълготрайност 8 минути и демонстрират, че доста животни са отровени от разнообразни химикали и медикаменти, тъй че лаборантите да могат да преценяват каква е безвредната доза за хората.

Работникът под прикритие споделя, че животните са били принудени да ядат или да вдишват все по-големи и по-големи дози от избрани химикали, с цел да могат да бъдат измерени резултатите. Съобщава се, че тези проби доведоли до доста и разнообразни нездравословни признаци за животните, в това число повръщане, тресчица, загуба на тегло, органна непълнота, вътрешно кървене и дихателен дистрес. За доста от тези животни опитите доведоли до тяхната гибел.

Активистът за правата на животните, който проникнал в оборудването, споделя също, че служащите в лабораторията постоянно се държали принудително по отношение на животните, даже отвън бруталните опити.

Внимание! Кадрите съдържат принуждение над животни!


Мишел Теу, изпълнителен шеф на CFI (Институтът за корпоративни финанси), споделя, че това е необятно публикуван проблем в оборудванията за тестване на животни.

„ Нашето следствие е разкрило ужасяващи премеждия на животните, несъответстващи грижи, неприятни практики и нарушавания на европейското и немското законодателство. Призоваваме LPT да бъде закрита. Също по този начин призоваваме за повсеместен обзор на потреблението на животни при тестване на регулаторната токсичност в Европа, в това число Англия. Всяко следствие, което не се проваля, демонстрира сходна история за страдалчество и занемаряване на закона “, споделя Теу.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР