Тревогата от заразата остава висока, но вече не расте, сочи

...
Тревогата от заразата остава висока, но вече не расте, сочи
Коментари Харесай

68% от българите се боят от заразата

Тревогата от болестта остава висока, само че към този момент не пораства , сочи експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл ”.

68% от българите декларират, че се боят или че дори доста се боят, че може те или фамилиите им да се заразят с ковид. 29% настояват, че не се боят или дори по никакъв начин не се боят. 3% се затрудняват да отговорят. Регистрираната паника е по-висока, спрямо времето преди въвеждането на изключителното състояние, само че е съвсем идентична с тази от предходната седмица.  Уплахата се усили при започване на изключителното състояние, само че към този момент е спряла своя растеж , обобщават откривателите.

56% не престават да намират опасността за пресилена. И тук няма сериозна смяна по отношение на последната вълна на проучване. 39% са на особеното мнение или даже на диаметрално противоположното.  Българите остават измежду обществата, които ненапълно се съмняват в опасността – на фона на света.  Това подозрение спадна при започване на изключителното състояние с растежа на броя инфектирани, само че и в този момент остава относително високо, въпреки и да не бележи нов растеж.

Леко понижава делът на готовите да се разделят с част от правата си в името на битката с ковид – на фона на противоположна наклонност в доста други страни. Общо 73% в този момент са по-скоро съгласни или изцяло съгласни да жертват права, а 24% са несъгласни или напълно несъгласни. 3% не могат да преценяват. Делът на готовите да жертват права остава висок, само че понижава от седмици насам – преди изключителното състояние делът на съгласните беше 83%, преди седмица пък към този момент беше 78%.  Вероятно и тук проличава известно утешение, на фона на оценените до момента като сполучливи ограничения от страна на страната. Ниският (досега) растеж на заболеваемостта може би основава опция за поява на повече рецензия към властта и различни гледни точки.

Общо 75% са по-скоро съгласни или изцяло съгласни, че българското държавно управление се оправя добре в обстановката с ковид. 24% са по-скоро или изцяло несъгласни. Оценката за държавното управление остава мощно позитивна, настояват от „ Галъп ” . Тя стига над 80%, когато става дума за Националния действен щаб.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР