Третото място на кандидата на ГЕРБ-СДС за кмет на София

...
Третото място на кандидата на ГЕРБ-СДС за кмет на София
Коментари Харесай

Изненадата на първия тур е третото място на ГЕРБ в София, смятат наблюдатели

Третото място на претендента на ГЕРБ-СДС за кмет на София Антон Хекимян е огромната изненада на изборите досега. Около това мнение се сплотиха журналистката Сибина Григорова и пиар специалиста Нидал Алгафари. Двамата направиха равносметка след първия тур на вота и споделиха упования за втория.

 

Нидал Алгафари, пиар специалист:

Изненадан съм от това, че ГЕРБ се сринаха в София. Всичко друго си беше в реда на нещата. Избирателната интензивност беше ниска, което удостоверява тезата ми, че хората са удовлетворени от живота си и по тази причина не отиват да гласоподават. Излязоха тези, които са недоволни от нещо – твърдите ядра.

Социологията в България от доста от дълго време не е това, което би трябвало да бъде. При нас някак си се написа „ на коляно “. Или се написа съгласно това, което ти е платено да изследваш. Помня фрапантни неточности – грешката с Георги Първанов, когато потегли да става президент. Беше трети, пък се оказа, че е с 10% над всички.

Според мен Бойко Борисов не би трябвало да излиза и да споделя „ заповядайте в тази или онази посока “ (между двата тура в София – бел. ред.). Това ще се спусне скрито. Но считам, че даже и Борисов да призове да се поддържа Терзиев, по-голямата част от гербаджиите няма да го създадат.

 

 

Сибина Григорова, публицист:

Изненадана съм от това, че годината е 2023 продължаваме непрекъснато да работим с неверни данни и се постанова след следващи избори да сме сюрпризирани. Изненада ни резултатът на ГЕРБ в София – че са трети. Изненада ме Варна.

Постоянно приказваме с някакви цифри, които се подмятат. И след това, добре че има избори, на които да преброим бюлетините – махаме невалидните бюлетини и виждаме, че не била такава работата.

Аз изобщо нямам доверие, че живеем във време, в което един водач излиза и споделя „ гласувайте за номер еди кой си “ и хората отиват и го вършат. Всеки си е значим на себе си, има си персонална мотивация. И в София са малко тези, на които може да се въздейства.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР